Cremă de spanac

Cremă de spanac


22 aprilie – 1500: Navigatorul portughez Pedro Álvares Cabral a descoperit Brazilia. 1529: Spania şi Portugalia încheie un tratat la Zaragoza, prin care îşi împărţeau coloniile din emisfera estică. 1915: La această dată a avut loc primul atac cu gaze asfixiante, folosite de germani pe frontul din Flandra, în timpul primului război mondial (în 1917, în jurul localităţii belgiene Ypres, vor fi utilizate pentru prima oară gazele toxice, iperita luându-şi numele de la acest oraş; la 13 ianuarie 1993, la Paris se va semna “Convenţia cu privire la interzicerea elaborării, producerii, depozitării şi utilizării armamentului chimic şi lichidarea acestuia”, intrată în vigoare la 29 aprilie 1997).

Ingrediente:

1 kg spanac decongelat şi scurs bine
sau 1,5 kg spanac proaspăt tocat
1 ceapă tocată mărunt
6 căţei de usturoi
500 g smântână
250 g brânză cheddar, rasă
3 linguri de unt
½ linguriţă piper negru boabe
1 linguriţă sare

Preparare:

Se încălzeşte cuptorul în prealabil. Între timp, într-o cratiţă cu unt încins se căleşte ceapa, până ce aceasta capătă aspect auriu, se adaugă usturoiul şi se mai lasă pe foc până ce se rumeneşte şi el.
Se dă focul mic, se pune spanacul, se presară sare şi piper, după gust, iar după vreo 3 minute se adaugă şi smântâna.
Se lasă totul la înăbuşit timp de 6 minute, până ce amestecul scade, apoi se dă la o parte şi compoziţia se toarnă într-o tavă, se garniseşte cu brânză rasă şi se bagă la cuptorul preîncălzit; se coace 4-6 minute, până când brânza se înmoaie şi se rumeneşte puţin.

Taguri: , , , , , , , , , , , ,
Categorii: Aperitive, Aperitive cu legume, Reţeta zilei.

3 raspunsuri la Chiftele de soia, de post

  1. Efrain a spus:

    Haha, deci nu doar mie mi se pare ca Mencinicopschi se fatzaie cat e ziua de mare prin presa )) ma ietrnb cand are omul asta timp sa faca toate cercetarile pe care isi bazeaza afirmatiile. Parerea mea este ca nu face cercetari prin urmare ori ne serveste drept calde niste informatii reci de cand era el flacau, ori le citeste pe net ca noi toti )

  2. Smith a spus:

    cam ai dreptate.Totusi nu se vad caniii vagabonzi (exista ecarisaj ?). Sunt unii care ar vrea ca Bucurestii sa arate patriarhal chiar medieval , adica fara canalizare, cu buda in fundul curtii plina de corcodusi si carciumarese, prafuit ori plin de noroaie si cu lumina de la lampa. Nu cred ca ar si vrea sa locuiasca intr-un asemenea Rai . Excelent blog.

  3. aspida a spus:

    din ce sa fie oala? din cauciuc? sau din lemn de palmier? sau din sirma?

Exprimați-vă opinia

*