Drob de miel

Drob de miel


Ingrediente:

Organele de la un miel (ficat, rinichi, inima, plămâni)
3 ouă fierte tari
3 ouă crude
2-3 cepe albe
4 fire ceapă verde
3 felii pâine albă
1 legătură pătrunjel proaspăt
Sare, piper, după gust
50 ml ulei
prapur

Preparare:

Se curăță bine organele de pielițe, de cheagurile de sânge, toate trebuie să fie foarte proaspete, din sursă sigură, apoi se fierb măruntaiele în apă, fără sare, aceasta le împietrește. Când sunt fierte, se scurg de apă şi se dau prin mașina de tocat carne, împreună cu miezul de pâine, înmuiat în lapte sau apă în prealabil, apoi stors.
Într-o tigaie mare se calește în ulei ceapa albă, tăiată julien, pâna este sticloasă, se adaugă măruntaiele tocate, deja fierte, pătrunjelul proaspăt, dar mărunțit și cozile de ceapă verde, tocate și ele. Se omogenizează bine, apoi se incorporează ouăle fierte tari, tăiate mărunt, cu albuș cu tot. Se asezonează după gust cu sare și piper.
Ouăle crude se adaugă în compoziție și se amestecă bine totul, acestea vor face drobul pufos. Se unge o cratiță rotundă cu ulei din belșug, compoziția de mai sus se introduce în prapurul foarte bine spălat, dar ud, adică să nu fie uscat.
Se așază în cratița unsă cu ulei prapurul umplut, cu partea cu marginile adunate în jos, apoi acesta se unge cu ulei deasupra. Se dă la cuptor, la foc potrivit, până prinde pojghiță la suprafață, aproximativ 45 de minute.
Din când în când se scoate cratița din cuptor și se unge prapurul la suprafață cu uleiul din cratiță. Când s-a răcit se poate tăia felii sau romburi sau cum vă place.

Taguri: , , , , , , , , , ,
Categorii: Carne de miel, Mâncăruri cu carne, Mâncăruri cu ouă, Reţete de Paşti.

Exprimați-vă opinia

*