Hamsii cu dafin

Hamsii cu dafin


9 aprilie –În 1948, asasinarea lui Jorge Eliecer Gaitan, unul dintre cei mai carismatici lideri ai Partidului Liberal, considerat un orator vibrant, deseori categorisit drept populist, provoacă răscoala la Bogota, urmând apoi 10 ani de violență în Columbia – perioadă cunoscută sub sintagma de La violencia. O istorisire populară relatează că în timpul unei dezbateri cu candidatul Conservator pentru președinție, Gaitan îl întrebase pe acesta despre cum își câștiga existența.
- Din exploatarea pământurilor, răspunse candidatul.
- Și de unde ai aceste pământuri? Întrebase Gaitan.
- Le-am moștenit de la părinți.
- Și ei de unde au avut aceste terenuri?
- De la părinții lor.
Întrebarea lui Gaitan a fost repetată de 2-3 ori, candidatul, exasperat, replicând: „Le-au luat de la nativii columbieni”. Răspunsul lui Gaitan nu a întârziat – „Ei bine, vrem să facem invers, să dăm pământurile înapoi nativilor”. (ref la Reforma agrară).

Ingrediente:

1 kg hamsii sau şprot
500 g ceapă tocată
500 ml supă de peşte
300 ml vin alb
2 tulpini ţelină tocată
50 g pătrunjel verde tocat
3 căţei de usturoi zdrobit
100 ml ulei de măsline
un vârf de cuţit oregano
1 ardei iute tocat
sare, piper

Preparare:

Se încing 3 linguri ulei de măsline în tigaie, se adaugă ceapa şi se căleşte. Când se înmoaie, se incorporează peştele, ţelina, pătrunjelul, ardeiul iute, usturoiul şi oregano. Se acoperă totul cu supă de peşte, ulei de măsline şi vin, se condimentează cu sare şi piper, după gust, se dă în clocot şi se fierbe la foc mic, cu capac. După 2 ore, se poate servi, fierbinte, cu garnitură de orez.

Taguri: , , , , , , , , , , , , , ,
Categorii: Peşte, Reţeta zilei.

3 raspunsuri la Chiftele de soia, de post

  1. Efrain a spus:

    Haha, deci nu doar mie mi se pare ca Mencinicopschi se fatzaie cat e ziua de mare prin presa )) ma ietrnb cand are omul asta timp sa faca toate cercetarile pe care isi bazeaza afirmatiile. Parerea mea este ca nu face cercetari prin urmare ori ne serveste drept calde niste informatii reci de cand era el flacau, ori le citeste pe net ca noi toti )

  2. Smith a spus:

    cam ai dreptate.Totusi nu se vad caniii vagabonzi (exista ecarisaj ?). Sunt unii care ar vrea ca Bucurestii sa arate patriarhal chiar medieval , adica fara canalizare, cu buda in fundul curtii plina de corcodusi si carciumarese, prafuit ori plin de noroaie si cu lumina de la lampa. Nu cred ca ar si vrea sa locuiasca intr-un asemenea Rai . Excelent blog.

  3. aspida a spus:

    din ce sa fie oala? din cauciuc? sau din lemn de palmier? sau din sirma?

Exprimați-vă opinia

*