Miel cu sos de lămâie

Miel cu sos de lămâie


Ingrediente:

1,5 kg carne de miel, cuburi
300 ml apă
1 lingură suc de lămâie
1 lingură amidon
1 linguriţă sare
1 frunză de dafin
1 ceapă tocată
1-2 căţei de usturoi zdrobit
sare

Preparare:

Se rumenesc bucăţile de carne, apoi se împing într-o parte a tigăii, pentru a face loc cepei şi usturoiului. Acestea se călesc până se înmoaie, după aceea, în tigaie se adaugă treptat 250 ml apă, suc de lămâie, dafin şi sare.
Se acoperă şi se fierbe totul 3 ore. Când se înmoaie carnea, se scoate, iar sosul se îngroaşă cu amidonul dizolvat în 50 ml apă. Se fierbe 1 minut, se îndepărtează dafinul şi se serveşte imediat cu feliile de carne, calde.

Taguri: , , , , , , , , , , ,
Categorii: Carne de miel, Fripturi, Mâncăruri cu carne, Reţeta zilei, Reţete de Paşti.

3 raspunsuri la Chiftele de soia, de post

  1. Efrain a spus:

    Haha, deci nu doar mie mi se pare ca Mencinicopschi se fatzaie cat e ziua de mare prin presa )) ma ietrnb cand are omul asta timp sa faca toate cercetarile pe care isi bazeaza afirmatiile. Parerea mea este ca nu face cercetari prin urmare ori ne serveste drept calde niste informatii reci de cand era el flacau, ori le citeste pe net ca noi toti )

  2. Smith a spus:

    cam ai dreptate.Totusi nu se vad caniii vagabonzi (exista ecarisaj ?). Sunt unii care ar vrea ca Bucurestii sa arate patriarhal chiar medieval , adica fara canalizare, cu buda in fundul curtii plina de corcodusi si carciumarese, prafuit ori plin de noroaie si cu lumina de la lampa. Nu cred ca ar si vrea sa locuiasca intr-un asemenea Rai . Excelent blog.

  3. aspida a spus:

    din ce sa fie oala? din cauciuc? sau din lemn de palmier? sau din sirma?

Exprimați-vă opinia

*