Omletă din ficat de pui

Omletă din ficat de pui


16 aprilie – Se naște în 1896 la Moinești – Tristan Tzara – poet şi eseist evreu român, născut în Moineşti, România şi stabilit mai târziu în Franţa, cofondator al mişcării culturale dadaiste care a condus la o revoluţie majoră în artele plastice şi literatură. Aventurile lui politice îl vor apropia de fiinţele umane şi gradat se va transforma într-un poet liric. Poemele lui Tristan Tzara revelează durerile sufletului prins între revoltă şi uimirea datorată tragediilor zilnice ale condiţiei umane. Lucrările sale de maturitate încep cu L’Homme approximatif (1931; Omul aproximativ) şi continuă cu Parler seul (1950; Vorbind singur) şi La Face intérieure (1953; Faţa interioară). În acestea, cuvintele aleatoare ale lui Dada sunt înlocuite cu un dificil, dar umanizat limbaj. A murit la Paris şi a fost înhumat acolo în Cimetière de Montparnasse. La Moineşti există o statuie dedicată lui Tristan Tzara, a cărui inaugurare a fost făcută de Alexandru Piru.

Ingrediente:

200 g ficat de pui, tocat
3 ouă
1 ceapă albă
1 lingură lapte
1 linguriţă boia
unt
sare şi piper

Preparare:

Ceapa se taie mărunt şi se căleşte în unt fierbinte, se adaugă ficatul mărunţit, se condimentează cu sare, piper şi boia şi se lasă pentru câteva minute la prăjit.
Separat, se bat ouăle cu laptele şi se toarnă într-o tigaie cu unt fierbinte. Deasupra se presară compoziţia de ficat şi când începe să se rumenească, se întoarce pe cealaltă parte, se mai lasă la foc mic vreo 2 minute, după care se scoate pe un platou, se feliază şi se serveşte caldă.

Taguri: , , , , , , , , , , , ,
Categorii: Aperitive, Aperitive cu carne, Aperitive cu ouă, Reţeta zilei.

3 raspunsuri la Chiftele de soia, de post

  1. Efrain a spus:

    Haha, deci nu doar mie mi se pare ca Mencinicopschi se fatzaie cat e ziua de mare prin presa )) ma ietrnb cand are omul asta timp sa faca toate cercetarile pe care isi bazeaza afirmatiile. Parerea mea este ca nu face cercetari prin urmare ori ne serveste drept calde niste informatii reci de cand era el flacau, ori le citeste pe net ca noi toti )

  2. Smith a spus:

    cam ai dreptate.Totusi nu se vad caniii vagabonzi (exista ecarisaj ?). Sunt unii care ar vrea ca Bucurestii sa arate patriarhal chiar medieval , adica fara canalizare, cu buda in fundul curtii plina de corcodusi si carciumarese, prafuit ori plin de noroaie si cu lumina de la lampa. Nu cred ca ar si vrea sa locuiasca intr-un asemenea Rai . Excelent blog.

  3. aspida a spus:

    din ce sa fie oala? din cauciuc? sau din lemn de palmier? sau din sirma?

Exprimați-vă opinia

*