Pilaf sârbesc

Pilaf sârbesc


11 aprilie – Se naște în 1890 Rachele Mussolini, soția dictatorului italian. În timpul regimului comunist, aceasta a fost portretizată drept soție și mamă model, rămânând loială – neloialului soț. Cu toate astea, ea nu a fost de față când Mussolini și amanta acestuia au fost capturați și executați de partizanii italieni. După cel de-al Doilea Război Mondial, aceasta a părăsit Italia, fiind arestată în Elveția, ulterior a fost predată americanilor care au eliberat-o după câteva luni. Spre sfârșitul vieții a condus un restaurant, primind în același timp o pensie de la Republica Italiană până la moarte. Împreună cu Albert Zarca – a scris o biografie a soțului ei, tradusă în engleză – Mussolini: o biografie intimă.

Ingrediente:

750 g file de porc
250 g ceapă albă
250 g orez
70 ml supă de legume
100 g unt
500 g roşii din conservă, tăiate cuburi
2 gogoşari verzi
2 căţei de usturoi, mărunţiţi
2 linguriţe boia iute
sare şi piper

Preparare:

Se curăţă ceapa şi se taie mărunt apoi se căleşte într-o tigaie cu unt fierbinte, se presară usturoiul, se lasă la foc mic timp de 5 minute, amestecând mereu pentru a nu se rumeni prea tare. Carnea se taie bucăţi şi se adaugă în aceeaşi tigaie; ardeiul se taie fâşii mici, se incorporează în amestecul de ceapă şi se lasă la foc normal, până se pătrund toate şi se rumenesc uşor. Se adaugă apoi roşiile, se asezonează cu sare, piper, boia şi se lasă la scăzut pentru o jumătate de oră.
Compoziţia se toarnă într-o cratiţă pentru cuptor, se amestecă orezul şi deasupra se varsă supa de legume, se acoperă cu folie de aluminiu şi se bagă la cuptorul încins. Se scoate după aproximativ 45 minute şi se serveşte cald.

Taguri: , , , , , , , , , , , , , , ,
Categorii: Bucătăria sârbă, Carne de porc, Mâncăruri cu carne, Orez, Reţeta zilei.

1 raspuns la Orez cu legume în stil oriental

  1. ansen a spus:

    bunisoare bv bv bv bv bv

Exprimați-vă opinia

*