Pui cu nucșoară și pastă din nucă de cocos

Pui cu nucșoară și pastă din nucă de cocos


27 aprilie – 1792 – este compusă Marseieza (La Marseillaise), imnul Franței, de către Claude Joseph Rouget de Lisle. Inițial, numele acesteia a fost Cântec de război pentru armata Rhinului, dedicat Mareșalului Nicolas Luckner. S-a auzit pe buzele tuturor în timpul Ridicării Maselor. În Rusia, Marseieza a devenit în secolul 18 imnul revoluției republicane. În 1875, Peter Lavrov, un teoretician și istoric, a scris un text pentru aceeași melodie, dar nu preluat din textul francez, astfel – Marseieza muncitorilor – a devenit unul dintre cele mai populare cântece revoluționare în Rusia, fiind cântată în timpul Revoluției din 1905. Chiar și după Revoluția din Octombrie – a rămas în uz – alături de Internaționala.

Ingrediente:

1 kg carne de pui tăiată mărunt
5 cepe tocate
2 linguriţe boia iute
3 linguri iaurt
3 linguriţe coriandru
1 linguriţă chimen
2 linguri pastă de nucă de cocos
3 roşii zdrobite
un vârf de cuţit scorţişoară
1 linguriţă nucşoară
un vârf de cuţit cuişoare
2 linguri nuci caju, măcinate, făcute pastă cu puţină apă
o legătură frunze de coriandru, tocat
3 linguri ghee sau ulei

Pentru marinată:

1 linguriţă boia iute
1 linguriţă chimen
1 linguriţă turmeric

Preparare:

Se marinează carnea de pui în amestec de chimen, boia şi turmeric şi se frige în cuptor sau se prăjeşte bine. Se scurge şi se pune deoparte.
Se căleşte ceapa, se amestecă cu scorţişoara, cuişoarele şi nucşoara şi se blendează.
Se încinge ulei într-o tigaie şi se prăjeşte amestecul descris mai sus, până ce uleiul începe să se separe. Se adaugă restul de condimente şi se mai prăjeşte timp de încă o jumătate de minut.
Se adaugă pasta de roşii, bucăţile de carne şi puţină apă şi se fierbe totul înăbuşit, până când carnea de pui este gata. Se adaugă nucile caju şi pasta de cocos şi se dă tot amestecul în clocot. Se garniseşte cu frunze de coriandru. Se serveşte cu orez.

Taguri: , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Categorii: Carne de pasăre, Mâncăruri cu carne, Reţeta zilei.

3 raspunsuri la Chiftele de soia, de post

  1. Efrain a spus:

    Haha, deci nu doar mie mi se pare ca Mencinicopschi se fatzaie cat e ziua de mare prin presa )) ma ietrnb cand are omul asta timp sa faca toate cercetarile pe care isi bazeaza afirmatiile. Parerea mea este ca nu face cercetari prin urmare ori ne serveste drept calde niste informatii reci de cand era el flacau, ori le citeste pe net ca noi toti )

  2. Smith a spus:

    cam ai dreptate.Totusi nu se vad caniii vagabonzi (exista ecarisaj ?). Sunt unii care ar vrea ca Bucurestii sa arate patriarhal chiar medieval , adica fara canalizare, cu buda in fundul curtii plina de corcodusi si carciumarese, prafuit ori plin de noroaie si cu lumina de la lampa. Nu cred ca ar si vrea sa locuiasca intr-un asemenea Rai . Excelent blog.

  3. aspida a spus:

    din ce sa fie oala? din cauciuc? sau din lemn de palmier? sau din sirma?

Exprimați-vă opinia

*