Pui cu sos de muştar

Pui cu sos de muştar


10 aprilie – În 1931 moare poetul și pictorul libanez – Khalil Gibran, considerat ca fiind al treilea cel mai citit autor, după Shakespeare și Lao Tzu. Familia, provenind dintr-un oraș al creștinilor maroniți din nordul Libanului, se stabilește mai târziu în SUA, unde autorul a fost înregistrat sub numele de Khalil Gibran (numele real fiind de Gubran). Majoritatea scrierilor sale timpurii, aforisme și parabole, au fost scrise în arabă, dar au fost publicate după 1918 în limba engleză. Scrierile de la maturitate s-au îndreptat asupra iubirii spirituale creștinești. Una din cele mai cunoscute scrieri ale sale este Profetul, compusă din 26 de eseuri, devenită foarte populară în timpul mișcării New Age. O piesă frumoasă, dedicată scriitorului, este cea a cântărețului libanez Abaji – Gibran – de pe cel de-al doilea album al său – Bedouin Blues.

Ingrediente:

1 pui de 1 kg
100 ml ulei
500 ml apă
200 g smântână
40 g muştar
50 g rom
4 gălbenuşuri
1 lingură zahăr
oţet, după gust

Preparare:

Se curăţă puiul, se desprinde în bucăţi şi se sărează, apoi se unge cu ulei şi se frige la cuptor, stropindu-l din când în când cu propriul suc. În acest timp, măruntaiele se fierb în apă cu sare, apoi se scurg şi se aşază pe un platou, alături de bucăţile de pui prăjite.
Separat, se bat gălbenuşurile cu telul, se condimentează cu sare şi piper, se adaugă puţină zeamă în care s-au fiert măruntaiele, muştarul, zahărul, smântâna, romul şi sare, după gust. Acest sos se toarnă peste bucăţile de carne aşezate pe platou.

Taguri: , , , , , , , , , , , ,
Categorii: Carne de pasăre, Mâncăruri cu carne, Reţeta zilei.

3 raspunsuri la Chiftele de soia, de post

  1. Efrain a spus:

    Haha, deci nu doar mie mi se pare ca Mencinicopschi se fatzaie cat e ziua de mare prin presa )) ma ietrnb cand are omul asta timp sa faca toate cercetarile pe care isi bazeaza afirmatiile. Parerea mea este ca nu face cercetari prin urmare ori ne serveste drept calde niste informatii reci de cand era el flacau, ori le citeste pe net ca noi toti )

  2. Smith a spus:

    cam ai dreptate.Totusi nu se vad caniii vagabonzi (exista ecarisaj ?). Sunt unii care ar vrea ca Bucurestii sa arate patriarhal chiar medieval , adica fara canalizare, cu buda in fundul curtii plina de corcodusi si carciumarese, prafuit ori plin de noroaie si cu lumina de la lampa. Nu cred ca ar si vrea sa locuiasca intr-un asemenea Rai . Excelent blog.

  3. aspida a spus:

    din ce sa fie oala? din cauciuc? sau din lemn de palmier? sau din sirma?

Exprimați-vă opinia

*