Sambusak

Sambusak


25 aprilie – 1719: Este publicată „Robinson Crusoe” a lui Daniel Defoe. 1792: Este compus actualul imn al Franţei, „La Marseillaise”. 1859: A început construirea Canalului Suez. Construcţia s–a încheiat la 17 noiembrie 1869. 1974: În Portugalia a avut loc „Revoluţia garoafelor”, care a înlăturat regimul de dictatură fascistă instaurat de Antonio de Oliveira Salazar în 1933 şi a deschis calea spre restaurarea democraţiei („Ziua libertăţii”).

Pentru aluat (varianta 1)

250 g făină albă
250 g iaurt gras
4 linguri ulei
Sare
1 vârf cuțit zahăr
½ pachețel praf de copt

Aluat (varianta 2)

250 g făină albă
1 pachet unt
Sare, 1 vârf cuțit zahăr
4 linguri apă caldă
½ pachețel praf de copt

Pentru umplutură:

300 g carne tocată de vita
1 ceapă albă mare, tocată
1 legătură ceapă verde, mărunțită
2 legături pătrunjel proaspăt mici sau 1 legătură mare
Boia, piper negru, măcinat
2 linguri bahar (amestec condimente arăbești)
1 ou și 2 linguri ulei bătute, pentru uns
4-5 linguri semințe de pin

Preparare:
Se calește ceapa, apoi se adaugă carnea tocată și se lasă la foc, amestecând constant până când carnea își schimbă culoarea, se sărează, piperează și se incorporează și baharul. După ce scade carnea se pun 1 linguriță boia dulce și ceapa verde cu pătrunjelul. Se amestecă bine.
Se prepară aluatul, fie varianta 1, fie varianta 2 și se lasă la frigider 15-20 minute. Se scoate și se întinde o foaie subțire, care se taie pătrate. Pe mijlocul fiecărei bucăți se pune din umplutură. Se împăturesc fie triunghiuri, fie dreptunghiuri, se sigilează cu furculița pe margini și se așază într-o tavă pentru cuptor. Se ung cu ou și puțin ulei și se dau la cuptorul încins 15 minute, la foc potrivit. Se pot prăji și în tigaie, în baie de ulei încins.

Taguri: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Categorii: Bucataria siriană, Bucătăria evreiască, Mâncăruri cu carne, Mâncăruri cu legume, Mâncăruri cu ouă, Reţeta zilei.

1 raspuns la Orez cu legume în stil oriental

  1. ansen a spus:

    bunisoare bv bv bv bv bv

Exprimați-vă opinia

*