Sos-cremă cu piper alb

Sos-cremă cu piper alb


13 aprilie – 1885 – Promulgarea Legii depozitului legal, prin care orice tipografie era obligată să trimită câte trei exemplare din fiecare tipăritură bibliotecilor centrale din Bucureşti şi Iaşi, precum şi Bibliotecii Academiei Române. Se naște în 1743 președintele american Thomas Jefferson, autorul Declarației de Independență din 1776. A fost un filozof al politicii, care a promovat liberalismul clasic și separarea bisericii de stat.

Ingrediente:

250 ml lapte
1 lingură unt
1-2 lingură făină
250 g smântână
1 linguriţă piper boabe
un vârf de cuţit cimbru uscat
un vârf de cuţit sos Worcestershire
sare

Preparare:

Se pune laptele în oală şi fierbe la foc mic, se căleşte făină în unt încins, ca pentru rântaş, apoi se amestecă cu smântână, sos Worcestershire, cimbru, sare şi piper după gust. Se incorporează laptele şi se fierbe totul amestecând mereu.
După 3 minute, sosul se ia de pe foc şi se lasă să se răcească (şi să se îngroaşe) 5-7 minute. Când îl folosiţi, bateţi-l puţin cu telul ca să se omogenizeze crusta care se formează la suprafaţă!

Taguri: , , , , , , , , ,
Categorii: Reţeta zilei, Sosuri.

3 raspunsuri la Chiftele de soia, de post

  1. Efrain a spus:

    Haha, deci nu doar mie mi se pare ca Mencinicopschi se fatzaie cat e ziua de mare prin presa )) ma ietrnb cand are omul asta timp sa faca toate cercetarile pe care isi bazeaza afirmatiile. Parerea mea este ca nu face cercetari prin urmare ori ne serveste drept calde niste informatii reci de cand era el flacau, ori le citeste pe net ca noi toti )

  2. Smith a spus:

    cam ai dreptate.Totusi nu se vad caniii vagabonzi (exista ecarisaj ?). Sunt unii care ar vrea ca Bucurestii sa arate patriarhal chiar medieval , adica fara canalizare, cu buda in fundul curtii plina de corcodusi si carciumarese, prafuit ori plin de noroaie si cu lumina de la lampa. Nu cred ca ar si vrea sa locuiasca intr-un asemenea Rai . Excelent blog.

  3. aspida a spus:

    din ce sa fie oala? din cauciuc? sau din lemn de palmier? sau din sirma?

Exprimați-vă opinia

*