Sos cu mărar

Sos cu mărar


12 aprilie – în 1975 moare actrița americană de vodevil, expatriată la un moment dat, Josephine Baker, poreclită Venus din bronz, Perla neagră sau Zeița creolă, cu rădăcini africane. Prin 1925 s-a bucurat de un real succes pe scenele pariziene prin dans, apărând deseori parțial goală în fața publicului. Ernest Hemingway a numit-o cea mai senzațională femeie pe care o văzuse. Lupta ei cu viața, dincolo de scenă, se îndreptase spre susținerea Mișcării pentru Drepturile Omului, din anii 50, fiind o protestatară activă împotriva rasismului. A adoptat 12 orfani, de etnii diferite, pe care i-a denumit Tribul Curcubeului. În 1963 a vorbit alături de Martin Luther King Jr. – în renumitul Marș din Washington, purtând o uniformă franceză. După asasinarea acestuia, soția a abordat-o pe actriță cu rugămintea de a-i lua locul lui Martin Luther King Jr. în lupta pentru Drepturile Omului, aceasta declinând invitația.

Ingrediente:

80 ml ulei
2 linguri mărar tocat
1 linguriţă oţet
1 linguriţă zahăr
250 ml apă
1 ceapă tocată
1 lingură făină
sare

Preparare:

Se pune apa într-un vas, împreună cu uleiul, zahărul, oţetul şi mărarul.
Separat, în puţin ulei, se prăjeşte ceapa. Când se înmoaie, se incorporează făina şi se căleşte 5 minute, apoi amestecul se „stinge” cu lichidul descris mai sus (în care s-a topit zahărul).
Se dă totul în clocot, după aceea se amestecă cu smântână, se mai lasă 3 minute pe foc şi se serveşte cu cartofi, miel sau alt tip de carne.

Taguri: , , , , , , , , , ,
Categorii: Reţeta zilei, Sosuri.

3 raspunsuri la Chiftele de soia, de post

  1. Efrain a spus:

    Haha, deci nu doar mie mi se pare ca Mencinicopschi se fatzaie cat e ziua de mare prin presa )) ma ietrnb cand are omul asta timp sa faca toate cercetarile pe care isi bazeaza afirmatiile. Parerea mea este ca nu face cercetari prin urmare ori ne serveste drept calde niste informatii reci de cand era el flacau, ori le citeste pe net ca noi toti )

  2. Smith a spus:

    cam ai dreptate.Totusi nu se vad caniii vagabonzi (exista ecarisaj ?). Sunt unii care ar vrea ca Bucurestii sa arate patriarhal chiar medieval , adica fara canalizare, cu buda in fundul curtii plina de corcodusi si carciumarese, prafuit ori plin de noroaie si cu lumina de la lampa. Nu cred ca ar si vrea sa locuiasca intr-un asemenea Rai . Excelent blog.

  3. aspida a spus:

    din ce sa fie oala? din cauciuc? sau din lemn de palmier? sau din sirma?

Exprimați-vă opinia

*