Sos de ţelină şi ceapă

Sos de ţelină şi ceapă


14 aprilie – 1828: Lexicograful şi publicistul american Noah Webster şi-a însuşit drepturile de autor ale primei ediţii a dicţionarului care-i poartă numele. 1912: Vasul Titanic a lovit aisbergul care avea să-i cauzeze scufundarea din dimineaţa zilei următoare. În 1885 se naște Iuliu Hațieganu, medic român, iar în 1848 moare scriitorul armean Abovian.

Ingrediente:

1 ţelină
100 ml lapte
1 ceapă
1 linguriţă amidon sau mălai
1 lingură smântână
sare, piper

Preparare:

Se dizolvă mălaiul în 2 linguri lapte, apoi se toarnă în restul de lapte, se amestecă cu ţelina tocată mărunt şi ceapa. Amestecul se fierbe până ce ingredientele enumerate se înmoaie, apoi se zdrobeşte cu pasatorul, se trece prin sită şi se dă din nou în clocot.
Se ia de pe foc, iar în final, se incorporează smântâna, sare şi piper, după gust.

Taguri: , , , , , , , , , , ,
Categorii: Reţeta zilei, Sosuri.

3 raspunsuri la Chiftele de soia, de post

  1. Efrain a spus:

    Haha, deci nu doar mie mi se pare ca Mencinicopschi se fatzaie cat e ziua de mare prin presa )) ma ietrnb cand are omul asta timp sa faca toate cercetarile pe care isi bazeaza afirmatiile. Parerea mea este ca nu face cercetari prin urmare ori ne serveste drept calde niste informatii reci de cand era el flacau, ori le citeste pe net ca noi toti )

  2. Smith a spus:

    cam ai dreptate.Totusi nu se vad caniii vagabonzi (exista ecarisaj ?). Sunt unii care ar vrea ca Bucurestii sa arate patriarhal chiar medieval , adica fara canalizare, cu buda in fundul curtii plina de corcodusi si carciumarese, prafuit ori plin de noroaie si cu lumina de la lampa. Nu cred ca ar si vrea sa locuiasca intr-un asemenea Rai . Excelent blog.

  3. aspida a spus:

    din ce sa fie oala? din cauciuc? sau din lemn de palmier? sau din sirma?

Exprimați-vă opinia

*