Varză de Bruxelles cu migdale prăjite

Varză de Bruxelles cu migdale prăjite


20 aprilie – În 1828, Rene Caillie este primul non-musulman care intră în Timbuktu, situat în Africa vestică, despre care se spune că a dat lumii una din primele universități, cărturarii vremii dețineau o vastă colecție de texte vechi – grecești. În secolul 14, au fost scrise, copiate importante cărți în Timbuktu, transformându-l într-un centru semnificativ în tradiția scrisă a Africii. Descoperit de tuaregi, a fost sub ocupație marocana mai târziu, apoi a fost parte din coloniile franceze, până la Proclamarea Independenței.

Ingrediente:

500 g varză de Bruxelles proaspătă
60 g felii migdale prăjite
½ ceapă tocată
4-6 linguri de unt
1 linguriţă suc de lămâie
sare şi piper, după gust

Preparare:

Se fierbe varza într-un vas cu apă, cu sare, 15 minute, apoi se scurge de apă şi se pune într-un castron cu apă rece, ca să-şi păstreze culoarea, după care se taie pe jumătate.
Într-o tigaie largă se căleşte ceapa în 2-3 linguri ulei încins, peste ea se adaugă verzișoarele cu încă 2-3 linguri de unt şi se lasă la foc normal, până acestea din urmă se rumenesc şi se pătrund bine, fără însă a se înmuia prea tare.
Se amestecă din când în când şi se presară piper şi sare, după gust. Se dă totul deoparte şi se adaugă jumătate din migdalele prăjite şi sucul de lămâie, după care se distribuie pe platouri şi se garniseşte cu celelalte felii de migdale.

Taguri: , , , , , , , , ,
Categorii: Mâncăruri cu legume, Reţeta zilei.

1 raspuns la Orez cu legume în stil oriental

  1. ansen a spus:

    bunisoare bv bv bv bv bv

Exprimați-vă opinia

*