Brioşe cu glazură de ciocolată şi alune

Brioşe cu glazură de ciocolată şi alune


11 mai – În 1960 moare unul dintre cei mai cunoscuți filantropi din lume, John D. Rockefeller Jr., mezinul familiei de industriași în petrol-bancheri, implicat în afacerile tatălui, la maturitate. In timpul Marii Depresiuni – a reușit să dezvolte afacerile, fiind singurul finanțator al unui complex de 14 clădiri din centrul Manhattan-ului –a devenit astfel cel mai mare acționar din NY City. Printre acțiunile filantropice din afara granițelor SUA ar fi – donarea unor sume substanțiale pentru reabilitarea unor clădiri importante din Franța, prin anii 20, precum Catedrala Rheims, Château de Versailles pentru care a fost recompensat cu Marea Cruce – a Legiunii de onoare. Printre altele a mai finanțat excavațiile de la Luxor –Egipt. A mai creat Muzeul Rockfeller – în Ierusalimul de Est – care deține la ora actuală Manuscrisele de la Marea Moartă.

Ingrediente:

700 g făină
350 g zahăr
80 g cacao
2-3 linguriţe praf de copt
un vârf de cuţit bicarbonat de sodiu
1 gălbenuş
250 ml ulei
300 ml apă
1-2 linguriţe vanilie

Glazură:

3 linguri unt
70 g ciocolată vrac
150 g alune tocate
450 g zahăr pudră
2 linguri lapte cald
un vârf de cuţit sare

Preparare:

Se amestecă făina cu zahăr, cacao, praf de copt şi bicarbonat de sodiu, se incorporează treptat într-o compoziţie rezultată dintr-un gălbenuş frecat cu ulei (un fel de maioneză). Se adaugă apa şi vanilia, apoi, întreaga compoziţie se toarnă în forme de brioşe unse cu unt şi se coace. După 30 de minute se scoate din cuptor şi se lasă să se răcească.
Glazura
Untul şi ciocolata se topesc împreună într-un vas, deasupra aburilor. Se adaugă zahărul, sarea, vanilia şi suficient lapte cât să se obţină o cremă.
Aceasta se întinde peste brioşe şi se decorează cu alune.

Taguri: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Categorii: Deserturi, Reţeta zilei.

1 raspuns la Pacheţele de primăvară cu rucola şi ciuperci

  1. Pingback: Pappa Gimmy – ceva bun la botul calului | Liviu Alexa

Exprimați-vă opinia

*