Brioşe cu sos de ciocolată şi îngheţată

Brioşe cu sos de ciocolată şi îngheţată


12 mai – Este data la care intră în posteritate Jean Bart (Eugeniu P. Botez), cel ce-a scris sub acest pseudonim, împrumutat de la un comandant francez de marină – pirat – pe seama căruia circulau anecdote despre curajul său nemărginit. Jean Bart a întemeiat Liga Navală Română și a fondat Revista Maritimă. Este scriitorul care folosește pentru prima dată terminologia marinărească, introducând cititorul într-un univers animat în jurul porturilor și a largului marin, ,,acolo unde bătrânul Danubiu îşi pierde şi apa şi numele în mare” – Sulina, port cosmopolit.

Ingrediente:

1 albuş
1 gălbenuş
2 linguri făină
1 linguriţă amidon
50 g ciocolată neagră
1 lingură zahăr
1 lingură unt
1 lingură cacao

Sos:

3 linguri apă caldă
1 lingură zahăr
50 g ciocolată topită
50 g îngheţată

Preparare:

Se bat albuşurile spumă, după care se amestecă cu făină şi amidon. Separat, la bain-marin, se topeşte ciocolata, se răceşte şi se amestecă cu zahăr şi gălbenuş. În compoziţia descrisă, se incorporează treptat albuşul.
Se toarnă totul în forme unse, se pudrează cu zahăr şi se coace 10 minute la foc mediu.
Sosul. Apa fierbinte se amestecă cu zahăr şi ciocolată topită, după care se toarnă peste brioşele calde. Îngheţata se foloseşte pentru decor.

Taguri: , , , , , , , , , , ,
Categorii: Deserturi, Reţeta zilei.

1 raspuns la Pacheţele de primăvară cu rucola şi ciuperci

  1. Pingback: Pappa Gimmy – ceva bun la botul calului | Liviu Alexa

Exprimați-vă opinia

*