Budincă de spanac

Budincă de spanac


3 mai – 1560: Diaconul Coresi şi Tudor diacul încep tipărirea (până la 30 ianuarie 1561), la Braşov, a primului „Tetraevanghelier” în limba română. 1847: La Iaşi, are loc premiera comediei Piatra în casă, de V. Alecsandri. 1948: Preşedintele SUA, Harry Truman, semnează legea privind instituirea „Planului Marshall” (planul a fost prezentat la 5 iunie 1947 de secretarul de stat George Marshall). În 1907 se naște Eugenia Cioculescu (pseudonim pentru Evghenia Safirov), traducătoare, în colaborare cu Radu Cioculescu, a operei lui Marcel Proust, „În căutarea timpului pierdut”.

Ingrediente:
200 g spanac
1 albuș
10 g unt
50 ml lapte
5 g făină
Sare

Preparare:
Se amestecă făina cu puțin lapte rece și se pune să fiarbă în laptele clocotit, 15-20 minute, amestecând mereu, să nu se prindă de vas. Se ia apoi de pe foc și se lasă să se răcească. Spanacul se curăță, se spală și se fierbe în apă cu sare 15 minute, apoi se strecoară și se toacă mărunt. Se amestecă cu sosul și cu albușul bătut spumă, se toarnă într-o formă unsă cu unt și se coace în cuptor la bain-marie.

Taguri: , , , , , , , , , , , , ,
Categorii: Mâncăruri cu legume, Mâncăruri cu ouă, Reţeta zilei.

1 raspuns la Orez cu legume în stil oriental

  1. ansen a spus:

    bunisoare bv bv bv bv bv

Exprimați-vă opinia

*