Cremă cu banane, kiwi şi lapte de cocos

Cremă cu banane, kiwi şi lapte de cocos


20 mai – 1902: Cuba îşi câştigă independenţa faţă de Statele Unite. 1920: S-a inaugurat Opera Română din Cluj, cu opera Aida, de Giuseppe Verdi. 1927: Charles Augustus Lindberg, pilot din Detroit, a efectuat primul zbor fără escală peste Oceanul Atlantic, la bordul unui avion monoplan.

Ingrediente:

2 banane mici
4 kiwi mici
250 ml lapte gras
250 ml lapte de cocos
50 g zahăr
1 plic zahăr vanilat
zeama de la jumătate de lămâie
2 foi de gelatină

Preparare:

Într-un bol cu apă rece se lasă gelatina la înmuiat.
Se toarnă laptele, laptele de cocos, zahărul şi zahărul vanilat într-o cratiţă, se lasă să dea un clocot, după care se incorporează gelatina deja înmuiată. Se amestecă bine şi se lasă la răcit, apoi se toarnă în 4 pahare şi se lasă la frigider cel puţin 2 ore.
Cu ajutorul unui mixer, se pasează miezul de kiwi care se aşază apoi peste crema din pahare. Bananele se taie rondele, se stropesc cu zeamă de lămâie şi presară peste pasta de kiwi. Crema se serveşte rece.

Taguri: , , , , , , , , , , ,
Categorii: Deserturi, Reţeta zilei.

1 raspuns la Pacheţele de primăvară cu rucola şi ciuperci

  1. Pingback: Pappa Gimmy – ceva bun la botul calului | Liviu Alexa

Exprimați-vă opinia

*