Cremă moale de pere cu vanilie şi miere

Cremă moale de pere cu vanilie şi miere


19 mai – 1802: „Legiunea de onoare” (Légion d’Honneur) este fondată de Napoleon Bonaparte. 1919: A fost înfiinţată organizaţia non guvernamentală Save the Children pentru apărarea drepturilor copilului. 1922: Este înfiinţată „Organizaţia de Pionieri” a Uniunii Sovietice. 1962: Marilyn Monroe a cântat la aniversarea preşedintelui american John Kennedy.

Ingrediente:

2 pere tari
4 pere foarte coapte
zeama de la 1 lămâie
sucul de la 1 portocală
100 ml smântână
½ păstaie vanilie
2 linguriţe miere

Preparare:

Se încălzeşte cuptorul. Una din perele coapte se taie rondele fine, îndepărtând sâmburii. Acestea se aranjează pe o tavă cu o folie se aluminiu şi se bagă la cuptor pentru 30 de minute, întorcându-le pe cealaltă parte după 15 minute. Când se rumenesc uşor, se scot pe o folie de aluminiu, pentru a persista crocante.
Într-o tigaie mică se încălzeşte smântâna, peste ea se adaugă bucata de vanilie ruptă în 2, se amestecă, apoi se lasă la răcit.
Se curăţă una din perele mai tari, se scot sâmburii şi miezul se taie cuburi mici care se stropesc cu zeamă de lămâie şi se păstrează deoparte. Se curăţă şi perele rămase şi se presează cu ajutorul mixerului, se combină cu sucul de portocală şi cu mierea, apoi cu sucul de lămâie rămas şi cu crema de vanilie. Crema se omogenizează bine, se pune la rece, apoi se toarnă în boluri pentru desert şi se garniseşte cu perele crocante.

Taguri: , , , , , , , , ,
Categorii: Deserturi, Reţeta zilei.

1 raspuns la Pacheţele de primăvară cu rucola şi ciuperci

  1. Pingback: Pappa Gimmy – ceva bun la botul calului | Liviu Alexa

Exprimați-vă opinia

*