Desert cu piersici şi zmeură la cuptor

Desert cu piersici şi zmeură la cuptor


23 mai – 1929: Prima animaţie Mickey Mouse cu sunet, „Copilul carnavalului”, este lansată. 1934: Faimoşii delicvenţi americani Bonnie Parker şi Clyde Barrow au fost ucişi într-un asalt al forţelor de ordine.

Ingrediente:

2 piersici coapte
125 g zmeură
2 linguri miere
20 g unt
puţină scorţişoară
1 lămâie verde

Preparare:

Se încălzeşte cuptorul în prealabil. Se spală lămâia, se curăţă şi un sfert din coajă se tocă fin. Se decojesc piersicile şi se taie bucăţi.
Se pregăteşte o tavă pentru cuptor, se întinde o bucată folie de aluminiu şi se aşază bucăţile de piersică în mijloc. Se presară zmeura, se adaugă untul, coaja de lămâie mărunţită, zeama de la jumătate de lămâie, scorţişoara şi mierea. Se strânge folia la capete, ca un săculeţ, şi se leagă cu o sforicică, după care se pune la cuptor pentru 15 minute.
Desertul se serveşte cald.

Taguri: , , , , , , , ,
Categorii: Deserturi, Reţeta zilei.

1 raspuns la Pacheţele de primăvară cu rucola şi ciuperci

  1. Pingback: Pappa Gimmy – ceva bun la botul calului | Liviu Alexa

Exprimați-vă opinia

*