Muşchi de miel în crustă de susan

Muşchi de miel în crustă de susan


2 mai – 1946 are loc Bătălia de la Alcatraz, care s-a sfârșit fără succes în încercarea de evadare din penitenciarul federal de pe insula Alcatraz. Câteva filme de rezonanță sunt Brute Force (1947) cu Burt Lancaster, Omul-pasărilor din Alcatraz (1962) tot cu Burt Lancaster. Denumirea închisorii/insulei provine din Alcatraces (Insula pelicanilor sau pasăre ciudată), aceasta fiind descoperită în 1775 de un explorator spaniol. Cel mai faimos prizonier (așa numitul – Omul-pasărilor) este Robert Stroud, în realitate s-a descoperit că acesta nu deținea de fapt nicio pasăre pe insulă, în final a primit pedeapsa cu moartea, comutată mai tarziu la închisoare pe viață. Se presupune c-ar fi scris 2 cărți despre canari și bolile acestora – fiindu-i permis la acea vreme studiul păsărilor – ca alternativă constructivă caracterului violent. Din cauza costurilor ridicate zilnice per capita, Alcatraz s-a închis în 1963.

Ingrediente:

2 bucăţi muşchi de miel (câte 340 g fiecare)
1 ou
250 g seminţe de susan
1 lingură făină albă
2 linguri ulei de măsline
1 lingură oţet balsamic
sare şi piper negru măcinat

Preparare:

Se încălzeşte cuptorul în prealabil. Se bate oul şi se împrăştie peste bucăţile de carne, care se condimentează apoi cu sare şi piper.
Separat, se amestecă seminţele se susan cu făina, prin care se trec bucăţile de carne şi se prăjesc apoi într-o tigaie cu ulei încins. Se lasă pe foc în jur de 3 minute pe fiecare parte, până ce acestea se rumenesc şi se formează puţină crustă.
Când sunt gata, se scot şi se pun într-o tavă, se lasă la cuptor câteva minte, după care se aşază pe o farfurie întinsă, se feliază şi se garnisesc cu oţet balsamic.

Taguri: , , , , , , , , , ,
Categorii: Carne de miel, Mâncăruri cu carne, Reţeta zilei.

3 raspunsuri la Chiftele de soia, de post

  1. Efrain a spus:

    Haha, deci nu doar mie mi se pare ca Mencinicopschi se fatzaie cat e ziua de mare prin presa )) ma ietrnb cand are omul asta timp sa faca toate cercetarile pe care isi bazeaza afirmatiile. Parerea mea este ca nu face cercetari prin urmare ori ne serveste drept calde niste informatii reci de cand era el flacau, ori le citeste pe net ca noi toti )

  2. Smith a spus:

    cam ai dreptate.Totusi nu se vad caniii vagabonzi (exista ecarisaj ?). Sunt unii care ar vrea ca Bucurestii sa arate patriarhal chiar medieval , adica fara canalizare, cu buda in fundul curtii plina de corcodusi si carciumarese, prafuit ori plin de noroaie si cu lumina de la lampa. Nu cred ca ar si vrea sa locuiasca intr-un asemenea Rai . Excelent blog.

  3. aspida a spus:

    din ce sa fie oala? din cauciuc? sau din lemn de palmier? sau din sirma?

Exprimați-vă opinia

*