Pere caramelizate

Pere caramelizate


18 mai – 1804: Senatul l-a proclamat pe Napoleon I Bonaparte împarat al Franţei (1804-1814 şi 1815); a fost încoronat de către Papa Pius al VII-lea la 2 decembrie1804, în cadrul unei ceremonii fastuoase ce a avut loc la Catedrala Notre Dame din Paris. 1910: Terra trece prin coada cometei Halley. Este cel mai apropiat contact din istorie dintre Pământ şi o cometă. 1944: A început deportarea masivă, din ordinul lui Stalin, a tătarilor crimeeni din Crimeea înspre Asia Centrală. „Zi pentru cinstirea memoriei jertfelor deportărilor din Crimeea”. 1974: În deşertul Rajahstan din provincia Pokhran, India detonează cu succes prima sa arma nucleară; devine a şasea ţară care posedă arma nucleară.

Ingrediente:

6 pere mari
200 g zahăr pudră
200 g frişcă
6 linguri migdale prăjite
1 păstaie de vanilie
sucul de la 2 lămâi

Preparare:

Se curăţă perele de coajă şi se asezonează cu zeama de lămâie, după care se aşază într-o cratiţă, se acoperă cu apă, se adaugă 100 g zahăr şi vanilia ruptă în 2. Se lasă la înăbuşit timp de 20 minute, apoi se scot bucăţile perele şi se lasă deoparte. Sucul rămas se lasă să scadă, se mai îndulceşte cu zahărul rămas şi se amestecă întruna, până ce caramelizează. Se încorporează frişca şi se mai lasă câteva secunde la foc mic.
Fiecare pară coaptă se taie în 6 sau 8 bucăţi, pe lungime, se aşază pe un platou şi se asezonează cu sucul caramelizat, apoi cu migdalele prăjite.

Taguri: , , , , , , , , , , , , ,
Categorii: Deserturi, Reţeta zilei.

1 raspuns la Pacheţele de primăvară cu rucola şi ciuperci

  1. Pingback: Pappa Gimmy – ceva bun la botul calului | Liviu Alexa

Exprimați-vă opinia

*