Plăcintă cu brânză şi ciocolată albă

Plăcintă cu brânză şi ciocolată albă


13 mai – Se naște Alphonse Daudet – prozator francez ce atrage cu mult umor interesul pentru ciclul epic din care face parte personajul naiv Tartarin din Tarascon, personaj ce a intrat definitiv în galeria eroilor literaturii universale prin aventurile sale burlești. Imediat după apariția primului roman – Tartarin de Tarascon – provensalii, în special locuitorii din Tarascon, au fost indignați și au refuzat să se indentifice/regăsească în pielea personajului caraghios, de fapt în caricaturizarea societății.

Ingrediente:

250 g pesmet
3 linguri migdale prăjite tocate
50 g unt
250 g cremă de brânză
200 g ciocolată albă vrac
150 g zahăr
3 ouă
150 ml smântână
1 linguriţă vanilie

Preparare:

Se amestecă migdalele cu pesmetul şi untul. Compoziţia rezultată se pune pe o tavă rotundă, unsă şi se presează cu ajutorul unei linguri, astfel încât să se obţină o crustă.
Separat, crema de brânză se amestecă cu ciocolată albă rasă şi zahărul. Se bate bine, după care se combină cu ouăle, smântâna şi vanilia. Se amestecă totul cu mixerul, 2-3 minute, apoi se toarnă peste crusta cu pesmet pregătită înainte, se coace 45 de minute la foc mediu, până se întăreşte cât de cât.
După ce s-a răcit, prăjitura se ia cu grijă din tavă, se acoperă şi se pune în frigider.
Se poarte decora cu sos de fructe şi frişcă.

Taguri: , , , , , , , , , , ,
Categorii: Clătite / Plăcinte, Deserturi, Reţeta zilei.

1 raspuns la Pacheţele de primăvară cu rucola şi ciuperci

  1. Pingback: Pappa Gimmy – ceva bun la botul calului | Liviu Alexa

Exprimați-vă opinia

*