Plăcintă de pui cu mărar

Plăcintă de pui cu mărar


1 mai – Ziua Internațională a Muncitorilor – deseori organizată cu demonstrații stradale și marșuri, de milioane de muncitori precum și sindicate – în majoritatea țărilor lumii. Ca sărbătoare internațională, aceasta comemorează de fapt Masacrul de la Haymarket, Chicago – 1886, când poliția a tras focuri de armă asupra muncitorilor prezenți la greva pentru ca ziua de lucru să fie de 8 ore, omorând mai mulți oameni, de ambele părți – demonstranți-polițiști. În Australia există o statuie memorială cu numărul 888, adică 8 ore de muncă, 8 ore de recreere, 8 ore de odihnă. În Brazilia, aceasta este sărbătoare oficială, e ziua în care se ajustează salariile lucrătorilor. Țările fost comuniste sau actual comuniste desfășurau diverse parade. Biserica catolică a redenumit sărbătoarea în Sfântul Iosif, muncitorul – fiind patronul celor ce luptă împotriva comunismului.

Ingrediente:

500 g carne de pui, fiartă şi mărunţită
125 g făină albă
125 g mazăre boabe
400 g boabe de porumb, din conservă
125 g unt
50 g pătrunjel verde, tocat
jumătate foaie de plăcintă (400 g)
400 ml supă de pui
2 fire de praz (doar partea albă), tocate mărunt
1 gălbenuş de ou
1 lingură apă
1 lingură mărar verde, tocat
1 linguriţă sos worcestershire
sare şi piper negru măcinat, după gust

Preparare:

Se încălzeşte cuptorul în prealabil. Se topeşte untul într-o cratiţă şi se pune la călit prazul, se stinge cu făina albă, amestecând continuu cu o spatulă de lemn. După câteva minute, se toarnă supa de pui, se condimentează compoziţia cu sosul worcestershire, sare şi piper, se lasă să dea în clocot, după care se dă deoparte. Se adaugă mazărea, boabele de porumb, pătrunjelul, mărarul şi carnea de pui, se omogenizează bine şi se toarnă într-o tavă pentru plăcinte.
Se bate gălbenuşul de ou, se diluează cu 1 lingură de apă şi se unge o parte a foii de plăcintă, apoi se aşază peste compoziţia din tavă, cu partea unsă în sus şi se crustează puţin cu o furculiţă. Deasupra se presară mărar şi plăcinta se pune la cuptor pentru cel puţin o jumătate de oră, până când suprafaţa se rumeneşte şi mijlocul este copt.

Taguri: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Categorii: Aluaturi, Carne de pasăre, Clătite / Plăcinte, Mâncăruri cu carne, Reţeta zilei.

3 raspunsuri la Chiftele de soia, de post

  1. Efrain a spus:

    Haha, deci nu doar mie mi se pare ca Mencinicopschi se fatzaie cat e ziua de mare prin presa )) ma ietrnb cand are omul asta timp sa faca toate cercetarile pe care isi bazeaza afirmatiile. Parerea mea este ca nu face cercetari prin urmare ori ne serveste drept calde niste informatii reci de cand era el flacau, ori le citeste pe net ca noi toti )

  2. Smith a spus:

    cam ai dreptate.Totusi nu se vad caniii vagabonzi (exista ecarisaj ?). Sunt unii care ar vrea ca Bucurestii sa arate patriarhal chiar medieval , adica fara canalizare, cu buda in fundul curtii plina de corcodusi si carciumarese, prafuit ori plin de noroaie si cu lumina de la lampa. Nu cred ca ar si vrea sa locuiasca intr-un asemenea Rai . Excelent blog.

  3. aspida a spus:

    din ce sa fie oala? din cauciuc? sau din lemn de palmier? sau din sirma?

Exprimați-vă opinia

*