Pui Kiev şi sos de caşcaval

Pui Kiev şi sos de caşcaval


PUI KIEV

Ingrediente:

4 bucăți piept de pui, dezosat, fără piele
4 căței de usturoi
40 g unt
100 g spanac opărit, scurs și tocat
40 g parmezan ras
1 ou
40 g pesmet,
făină
Sare, piper,
Cimbru, ulei

Preparare:

Se aleg bucățile de piept de pui potrivite ca mărime și se înlătură fâșiile neuniforme în urma tranșării. Se subțiază puțin partea groasă a pieptului, se spală. Cu lama unui cuțit se măsoară aproximativ adâncimea buzunarului ce va fi crestat în carne, de-a lungul. Fiecare bucată se crestează cu atenție, pentru a nu se perfora. Spanacul împreună cu untul, usturoiul tăiat mărunt, cimbrul, sare și piper se amestecă până rezultă o pastă omogenă, care se va pune într-un poche de patisserie, cu ajutorul căruia se vor umple bucățile de carne.
Odată umplute, se sigilează carnea cu o scobitoare (ce va fi scoasă în final) la capăt. Carnea umplută cu spanac se dă la rece minimum o oră sau se poate lăsa la frigider până a doua zi.
Atenție înainte de preparare, dacă a stat la rece de pe-o zi pe alta, se lasă o oră la temperatura camerei, înainte de prăjire. Se dau bucățile de carne prin făină, ou bătut și un amestec din parmezan și pesmet, și se prăjesc la foc mediu spre mic, pentru a se pătrunde carnea uniform, evitând astfel prăjirea excesivă pe exterior.
După prăjire, carnea se așază pe prosoape de hârtie să se absoarbă surplusul de ulei. La servire, pentru aspect – se taie fiecare bucată pe diagonală și se poate servi cu sosul de cașcaval, ornat cu pătrunjel proaspăt.

SOS DE CAȘCAVAL

Ingrediente:

600 ml lapte
40 g unt
40 g făină
150 g cașcaval (preferabil un cașcaval cu miros puternic)
Un praf de nucșoară
Sare și piper

Preparare:

Într-o cratiță se toarnă laptele și se dă la foc mic să nu se prindă de fundul vasului, se pune untul la topit, în lapte. Când laptele este cald se adaugă făina și se amestecă repede pentru a nu se forma cocoloașe. Când compoziția s-a îngroșat puțin, se incorporează cașcavalul ras – dat prin răzătoarea mare. Se lasă totul la foc mic, până se topește cașcavalul, amestecând mereu, apoi se asezonează cu sare, piper și nucșoară. Sosul merge bine cu PUI KIEV, dar și cu alte preparate din carne sau ciuperci.

Pui Kiev si sos de cascaval (23 fotografii)
8 Mai 2010

Taguri: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Categorii: Bucătăria rusă, Carne de pasăre, Mâncăruri cu carne, Reţeta zilei, Reţete cu poze, Sosuri.

1 raspuns la Pacheţele de primăvară cu rucola şi ciuperci

  1. Pingback: Pappa Gimmy – ceva bun la botul calului | Liviu Alexa

Exprimați-vă opinia

*