Salată de ţelină şi ridichi

Salată de ţelină şi ridichi


9 mai – 1994: La cartea autobiografică – Lungul drum spre libertate – începuse să scrie în secret, din timpul încarcerării sale ce s-a întins pe o perioadă de 27 de ani, a fost publicată în 1994. La 9 mai 1994 Nelson Mandela este ales drept primul preşedinte de culoare al Africii de Sud la 75 de ani. Ca preşedinte, Mandela a format Comisia pentru adevăr şi reconciliere, pentru a investiga încălcările drepturilor omului sub apertheid şi a avut numeroase iniţiative menite să îmbunătăţească standardul de viaţa al populaţiei de culoare din Africa de Sud. În noiembrie 2009, Adunarea Generală a Naţiunilor Unite proclamă ziua de 18 iulie (ziua sa de naştere) ca fiind Ziua Mandela.

Ingrediente:

2 ceşti ţelină tăiată fin
3 ceşti ridichi tăiat felii fine
6 ceşti varză, tăiată fin
1 ceaşcă ceapă verde tocată
¼ ceaşcă zeamă de lămâie
1 linguriţă muştar
1 linguriţă zahăr
½ ceaşcă ulei vegetal
¾ linguriţă sare
¼ linguriţă piper

Preparare:

Într-un castron, se amestecă varza, ridichiile, ţelina şi ceapa verde.
Într-un alt castron se amestecă zeama de lămâie, muştarul, sarea şi piperul. Cu ajutorul unui tel, se încorporează puţin câte puţin uleiul, până ce amestecul devine omogen. În momentul servirii, se toarnă vinegreta peste salată şi se amestecă bine.

Taguri: , , , , , , , , , , ,
Categorii: Reţeta zilei, Salate, Salate cu legume.

3 raspunsuri la Chiftele de soia, de post

  1. Efrain a spus:

    Haha, deci nu doar mie mi se pare ca Mencinicopschi se fatzaie cat e ziua de mare prin presa )) ma ietrnb cand are omul asta timp sa faca toate cercetarile pe care isi bazeaza afirmatiile. Parerea mea este ca nu face cercetari prin urmare ori ne serveste drept calde niste informatii reci de cand era el flacau, ori le citeste pe net ca noi toti )

  2. Smith a spus:

    cam ai dreptate.Totusi nu se vad caniii vagabonzi (exista ecarisaj ?). Sunt unii care ar vrea ca Bucurestii sa arate patriarhal chiar medieval , adica fara canalizare, cu buda in fundul curtii plina de corcodusi si carciumarese, prafuit ori plin de noroaie si cu lumina de la lampa. Nu cred ca ar si vrea sa locuiasca intr-un asemenea Rai . Excelent blog.

  3. aspida a spus:

    din ce sa fie oala? din cauciuc? sau din lemn de palmier? sau din sirma?

Exprimați-vă opinia

*