Spumă de ciocolată cu vin şi biscuiţi

Spumă de ciocolată cu vin şi biscuiţi


14 mai – Se naște în 1897 primul saxofonist de jazz important – Sidney Bechet, acesta a schimbat clarinetul pe saxofonul soprano – cu un sunet puternic, impunator. Bechet era omul care vroia sa-si faca simtita prezenta. Muzica sa reflecta perfect caracterul sau – o combinatie de perfectiune-pasiune, dominare, totala incredere in sine. Se spune că acesta a servit de model pentru profilul saxofonistului Pablo, din opera Lupul de stepă – a lui Herman Hesse, care l-ar fi ascultat cântând în Europa, prin 1920 – când a intrat în contact cu jazz-ul.

Ingrediente:

150 g ciocolată
50 g unt
70 g zahăr
3 albuşuri
100 g biscuiţi
150 ml vin roşu
sucul de la 1 portocală
coaja rasă de la 1 portocală
5 gălbenuşuri

Preparare:

Ciocolata se topeşte într-un vas şi se amestecă cu untul, apoi se pune deoparte.
Se iau 4 pahare mari de vin; pe fundul fiecăruia se pun câte 3 biscuiţi, deasupra se toarnă câte puţin vin.
Cât timp biscuiţii se înmoaie în vin, gălbenuşurile se freacă cu zahăr, coajă rasă de portocale şi suc de portocale. În această compoziţie se incorporează imediat ciocolata topită, amestecată cu unt şi albuşurile bătute spumă.
Se amestecă bine şi se toarnă în pahare, până la jumătate. Urmează, în fiecare pahar, încă câte un biscuit stropit cu vin, apoi, peste, încă puţină spumă de ciocolată.
Paharele umplute şi decorate se dau 5 ore la rece.

Taguri: , , , , , , , , ,
Categorii: Deserturi, Reţeta zilei.

1 raspuns la Pacheţele de primăvară cu rucola şi ciuperci

  1. Pingback: Pappa Gimmy – ceva bun la botul calului | Liviu Alexa

Exprimați-vă opinia

*