Spumă de ciocolată în „cupe” de pere

Spumă de ciocolată în „cupe” de pere


16 mai – 1770: Maria Antoaneta (14 ani) s-a căsătorit cu viitorul rege al Franţei, Ludovic al XVI-lea (15 ani). 1792: A fost inaugurat Marele Teatru La Fenice („Teatrul Fenix”) din Veneţia cu o operă de Giovanni Paisiello. 1972: A fost inaugurat Sistemul hidroenergetic Porţile de Fier I, cu o putere de 1050 MW, în partea românească şi tot atât în partea iugoslavă; lucrările sistemului au început în septembrie 1964.

Ingrediente:

4 pere
150 g ciocolată
200 g zahăr
150 g unt
2 ouă

Preparare:

Se curăţă perele de coajă şi se pun la fiert în apă cu 50 g zahăr, timp de un sfert de oră. între timp, ciocolata şi untul se topesc în bain-marie. Se separă gălbenuşurile şi se combină cu ciocolata topită, la care se adaugă apoi albuşurile bătute spumă cu zahărul rămas.
Se scot perele din apă, se lasă puţin la răcit, apoi se scobesc iar miezul se taie cuburi mici şi se amestecă în crema de ciocolată. Cu aceasta se umplu perele, se aranjează pe un platou şi se lasă la rece pentru cel puţin o oră, înainte de a fi servite.

Taguri: , , , , , , ,
Categorii: Deserturi, Reţeta zilei.

1 raspuns la Pacheţele de primăvară cu rucola şi ciuperci

  1. Pingback: Pappa Gimmy – ceva bun la botul calului | Liviu Alexa

Exprimați-vă opinia

*