Spumă de ciocolată şi smântână

Spumă de ciocolată şi smântână


15 mai – 1756: Începe războiul de şapte ani când Anglia declară război Franţei . 1842: Debutul literar al lui Dimitrie Bolintineanu în „Curierul de ambe sexe” condus de Ion Heliade Rădulescu, cu poezia „O fată tânară pe patul morţii”. 1861: S-a înfiinţat, la Bucureşti, prima şcoală românească de medicină veterinară. 1877: A apărut, la Bucureşti, cotidianul „România liberă”, ziar politic şi literar, aflat sub conducerea lui Dimitrie August Laurian (până la 14 iunie 1889).

Ingrediente:

4 gălbenuşuri
100 g zahăr
500 g smântână dulce
2 linguri zahăr brun măcinat
2 linguri gelatină
150 g ciocolată
3 albuşuri
3 linguri zahăr
1 linguriţă esenţă de vanilie

Preparare:

Se bat gălbenuşurile spumă cu zahăr; separat, se amestecă gelatina cu 125 ml apă la temperatura camerei. Când se dizolvă, se adaugă puţină apă fierbinte, după care amestecul se dă în clocot. Se ia de pe foc şi se amestecă cu ciocolata topită deasupra aburilor. Se incorporează smântână bătută cu zahăr brun şi amestecul de gălbenuşuri.
Albuşurile se bat cu puţin zahăr, după care se amestecă uşor cu cealaltă compoziţie, tocmai obţinută.
Preparatul se toarnă în boluri şi se dă la rece. după câteva ore se scoate şi se serveşte cu vafe.

Taguri: , , , , , , , , , ,
Categorii: Deserturi, Reţeta zilei.

1 raspuns la Pacheţele de primăvară cu rucola şi ciuperci

  1. Pingback: Pappa Gimmy – ceva bun la botul calului | Liviu Alexa

Exprimați-vă opinia

*