Caracatiţă cu sos (octopus)

Caracatiţă cu sos (octopus)


10 iunie – 1912: Mitingul aviatic de la Aspern (Austria) la care Aurel Vlaicu a obţinut un mare succes; aflat în competiţie cu piloţi celebri ai timpului, a obţinut premiul I pentru aruncarea unui proiectil la ţintă, de la o înalţime de 300 metri şi premiul al II-lea, pentru aterizarea la punct fix. În cel mai cunoscut ziar vienez, Neue Freie Presse, se găseau următoarele rânduri despre zborurile lui Vlaicu: „Minunate şi curoajoase zboruri a executat românul Aurel Vlaicu, pe un aeroplan original, construit chiar de zburător, cu două elici, între care şade aviatorul. De câte ori se răsucea (vira) maşina aceasta în loc, de părea că vine peste cap, lumea răsplatea pe român cu ovaţii furtunoase, aclamându-l cu entuziasm de neînchipuit.” La 13 septembrie 1913, în timpul unei încercări de a traversa Munţii Carpaţi cu avionul său Vlaicu II, s-a prăbuşit în apropiere de Câmpina, se pare din cauza unui atac de cord.

Ingrediente:

1 kg caracatiţă
1 cană ulei de măsline
½ kg roşii curăţate, tăiate mărunt
2 căţei usturoi
1 ceaşcă vin roşu
½ kg ceapă
piper

Preparare:

Se spală şi se curăţă caracatiţa, apoi se pune într-o cratiţă fără să adăugaţi apă. Se acoperă şi se fierbe înăbuşit, cu capac, câteva minute. Se scurge şi se curăţă de piele. Se taie bucăţi mici şi se pune la prăjit cu puţin ulei, ceapă şi usturoi. După câteva minute se adaugă vinul.
Când acesta aproape s-a evaporat, se adaugă roşiile şi piperul. Se acoperă şi se fierbe la foc mic, 2 ore, sau până ce sosul se îngroaşă.
Se serveşte cu orez, paste făinoase sau cartofi prăjiţi.

Taguri: , , , , , , , , , ,
Categorii: Fructe de mare, Peşte, Reţeta zilei.

3 raspunsuri la Chiftele de soia, de post

  1. Efrain a spus:

    Haha, deci nu doar mie mi se pare ca Mencinicopschi se fatzaie cat e ziua de mare prin presa )) ma ietrnb cand are omul asta timp sa faca toate cercetarile pe care isi bazeaza afirmatiile. Parerea mea este ca nu face cercetari prin urmare ori ne serveste drept calde niste informatii reci de cand era el flacau, ori le citeste pe net ca noi toti )

  2. Smith a spus:

    cam ai dreptate.Totusi nu se vad caniii vagabonzi (exista ecarisaj ?). Sunt unii care ar vrea ca Bucurestii sa arate patriarhal chiar medieval , adica fara canalizare, cu buda in fundul curtii plina de corcodusi si carciumarese, prafuit ori plin de noroaie si cu lumina de la lampa. Nu cred ca ar si vrea sa locuiasca intr-un asemenea Rai . Excelent blog.

  3. aspida a spus:

    din ce sa fie oala? din cauciuc? sau din lemn de palmier? sau din sirma?

Exprimați-vă opinia

*