Cartofi umpluţi cu broccoli

Cartofi umpluţi cu broccoli


15 iunie – În 1985, pictura Danaë, de Rembrandt, a fost atacată de un individ, găsit nebun de judecători, care a aruncat acid sulfuric pe pânză și care a tăiat pânza cu un cuțit, în două locuri. Partea centrală a compoziției s-a transformat într-un conglomerat de pete și culori. Restaurarea tabloului a început chiar în acea zi, prima dată suprafața tabloului a fost spălată cu apă, apoi tabloul a fost ținut în poziție verticală pentru a se scurge lichidul și pentru a prevenit orice altă degradare. Procesul de restaurare a fost efectuat între 1985-1997. Danaë este personajul din mitologia greacă, mama lui Perseu, în tablou, aceasta a fost înfățișată cu chipul soției lui, transformat ulterior, prin binecunoscuta tehnică a pictorului – de a picta în straturi, prin suprapunere. Era considerată una din cele mai importante picturi ale lui Rembrandt, pe care fără îndoială pictorul o prețuia, în ciuda faptului că a fost destul de dificil s-o vândă, din cauza dimensiunii mari.

Ingrediente:

4 cartofi
60 g broccoli
125 g smântână
60 ml lapte
125 g brânză cheddar, rasă
4 felii bacon prăjit, tocat mărunt
2 cepe verzi, tocate
1 linguriţă sare

Preparare:

Se fierb cartofii, se curăță de coajă și se lasă la răcit, apoi li se taie câte un capac și se scobesc. Se desprinde broccoli în bucheţele şi taie cuburi, apoi se combină cu miezul cartofilor, baconul, brânza rasă, smântâna.
Se incorporează laptele şi ceapa tocată iar cu amestecul obţinut se umplu cartofii, se aşază într-o tavă şi se coc timp de 20 de minute.

Taguri: , , , , , , , , ,
Categorii: Mâncăruri cu brânză, Mâncăruri cu legume, Reţeta zilei.

1 raspuns la Orez cu legume în stil oriental

  1. ansen a spus:

    bunisoare bv bv bv bv bv

Exprimați-vă opinia

*