- Urban Lifestyle - http://retete.urbanlifestyle.ro -

Conopidă cu coriandru şi nuci caju

Posted By admin On 6 Iunie 2010 @ 12:43 am In Mâncăruri cu legume,Reţeta zilei | No Comments

6 iunie – 1606, se naște scriitorul francez Pierre Corneille, considerat unul din cei mai importanți dramaturgi ai Franței secolului 17, alături de Molière și Racine. Este considerat fondatorul tragediei clasice franceze, scriind piese de teatru. Capodopera sa, Cidul (Le Cid) se inspiră din legenda Cidului, o figură medievală a Spaniei medievale, s-a bucurat de un real succes, fiind subiectul unor polemici fierbinți asupra normelor și practicii – continuate în Querelle du Cid (cearta Cidului). Alte opere importante: Medeea, Moartea lui Pompei, Oedip, Attila. Un citat din Le Cid – când cucerești fără pericol, triumful este unul fără glorie. Despre Le Cid – Sainte Beuve spunea – Cidul marchează nașterea omului, renașterea poeziei și zorii unui secol măreț.

Ingrediente:

5 linguriţe suc de lămâie
3 căţei de usturoi
1 linguriţă şofran
un vârf de cuţit sare
1 ceaşcă supă de legume
5-7 ceşti conopidă fiartă, tocată
nuci caju neprăjite
5 linguriţe seminţe de susan
1 ceaşcă roşii tocate
coriandru
1 ceaşcă mazăre fiartă

Preparare:

Se macină nucile caju şi susanul în robotul de bucătărie. Se adaugă roşiile, coriandrul, sucul de lămâie, usturoiul, şofranul şi sare. Se toarnă atâta supă cât să rezulte o pastă moale.
Aceasta se amestecă cu conopida şi se dă în clocot. Se adaugă mazărea, se condimentează dacă mai este nevoie, se dă într-un ultim clocot 5 minute şi se serveşte fierbinte.


Article printed from Urban Lifestyle: http://retete.urbanlifestyle.ro

URL to article: http://retete.urbanlifestyle.ro/2010/06/conopida-cu-coriandru-si-nuci-caju/

© 2009 Retete culinare romanesti si internationale - Editura Urban Lifestyle