Conopidă prăjită, cu lămâie şi pastă de susan

Conopidă prăjită, cu lămâie şi pastă de susan


5 iunie – În 2002, la Institutul de boli cardiovasculare „Prof. Dr. C.C. Iliescu ” din Bucureşti a fost efectuat primul transplant cardiac, intervenţie chirurgicală constând în explantarea cordului pacientului, repararea şi redimensionarea în afara corpului pacientului şi reimplantarea sa. Este Ziua Mondială a Mediului.

Ingrediente:

un vârf de cuţit sare
un vârf de cuţit piper
5 linguriţe pastă de susan
1 linguriţă chimen
1 ceaşcă iaurt
ulei
5 linguriţe suc de lămâie
1 conopidă
1 ceaşcă făină
1 linguriţă şofran

Preparare:

Se face un amestec din iaurt, şofran, pastă de susan, chimen, ulei şi suc de lămâie. Se bate cu ajutorul robotului de bucătărie şi se condimentează cu sare şi piper.
Conopida se rupe bucheţele, se dă prin făină, se condimentată cu sare şi şofran, se prăjeşte în ulei încins, 5 minute, până se rumeneşte, apoi se scurge şi se aşază pe un platou.
Deasupra se toarnă sosul preparat mai înainte. Se serveşte de preferinţă fierbinte.

Taguri: , , , , , , , , , , ,
Categorii: Mâncăruri cu legume, Reţeta zilei.

1 raspuns la Orez cu legume în stil oriental

  1. ansen a spus:

    bunisoare bv bv bv bv bv

Exprimați-vă opinia

*