Conopidă prăjită

Conopidă prăjită


3 iunie –În 1140, teologul, filozoful francez Pierre Abélard, care considera că teologia este reductibilă la dialectică, este găsit vinovat de herezie, acuzația fiind de a fi considerat Trinitatea ca simplu atribut divin, Papa îi interzice să mai scrie, ordonă chiar ca textele sale să fie arse. Se retrage la abație, unde moare la 63 de ani, Héloïse, pupila cu care s-a căsătorit în secret, și care a fost obligată să devină călugăriță, fiind îngropată alături de el. Printre scrierile sale importante sunt Sic et non, Theologia Christiana, Dialogus inter Philosophum, Judaeum et Christianum.

Ingrediente:

un vârf de cuţit sare
5 linguriţe lapte
1 linguriţă chimen
un vârf cuţit şofran
5 linguriţe ulei de arahide
3 ouă
1 căpăţână de conopidă
un vârf de cuţit piper

Preparare:

Se rupe conopida bucheţele şi se opăreşte 5 minute apoi se scurge. Se face un amestec din ou bătut, lapte, şofran, sare şi piper. Se prăjesc seminţele de chimen, fără ulei, până încep să fie foarte aromate, apoi, o parte din ele se toarnă peste amestecul de ou. Conopida se dă prin ou şi se prăjeşte în ulei încins, apoi se pudrează cu chimenul rămas, sare şi piper.

Taguri: , , , , , , , ,
Categorii: Aperitive, Aperitive cu legume, Aperitive cu ouă, Mâncăruri cu legume, Mâncăruri cu ouă, Reţeta zilei.

1 raspuns la Orez cu legume în stil oriental

  1. ansen a spus:

    bunisoare bv bv bv bv bv

Exprimați-vă opinia

*