Cremă de conopidă

Cremă de conopidă


4 iunie – În 1943, o lovitură de stat în Argentina se termină cu înlăturarea de la putere a președintelui Ramón Castillo, un politician conservator care a condus țara între 1942-1943. Face parte din Decada Infame (începută în 1930), caracterizată prin fraudă electorală, corupție, printr-un exod rural în urma Marii Depresiuni ce i-a ruinat pe latifundiari. Revoluția din 43, condusă de facțiunea naționalistă GOU, încheie Decada Infame. Este Ziua Internațională a Copiilor – victime ale Agresiunii.

Ingrediente:

5 linguriţe făină
3 ceşti lapte
un vârf de cuţit sare
1 conopidă
sare
5 linguriţe unt
un vârf de cuţit piper
un vârf de cuţit ardei cayenne

Preparare:

Se rupe conopida fiartă cu puţină sare, când se înmoaie, se scoate şi se pune la scurs. Se încinge unt şi se prăjeşte făina, la foc mic, amestecând mereu, treptat se incorporează laptele şi nu vă opriţi din amestecat până ce sosul se îngroaşă. Se condimentează cu sare şi piper, ardei cayenne şi se toarnă peste conopidă. Se poate servi atât cald, cât şi rece.

Taguri: , , , , , , , ,
Categorii: Aperitive, Aperitive cu legume, Mâncăruri cu legume, Reţeta zilei.

1 raspuns la Orez cu legume în stil oriental

  1. ansen a spus:

    bunisoare bv bv bv bv bv

Exprimați-vă opinia

*