Fasole verde scăzută – de vară

Fasole verde scăzută – de vară


Ingrediente:

1 kg fasole verde
5 roşii sau 2 conserve de roşii în suc
1 legătură ceapă verde
5-6 căţei de usturoi
4-5 ardei copţi
2 linguri făină
Pătrunjel verde
Busuioc uscat
Sare, piper, ulei de măsline

Preparare:

Se curăţă fasolea, apoi se opăreşte şi se fierbe cu puţină sare. Între timp, ceapa tăiată mărunt se căleşte, se adaugă făina şi se omogenizează, se adaugă şi câteva roşii pasate, din conservă, după care se condimentează cu sare, piper, busuioc.
Fasolea scursă se toarnă peste roşii şi ceapă, se adaugă şi usturoiul mărunţit, apoi roşiile rămase, fără pieliţe, ardeii copţi – tăiaţi şi pătrunjelul, se mai lasă la foc mic câteva minute, amestecând.
Se serveşte caldă.

Fasole scazuta de vara (15 fotografii)
14 Iunie 2010

Taguri: , , , , , , , , , , , , ,
Categorii: Mâncăruri cu legume, Reţete cu poze.

1 raspuns la Pacheţele de primăvară cu rucola şi ciuperci

  1. Pingback: Pappa Gimmy – ceva bun la botul calului | Liviu Alexa

Exprimați-vă opinia

*