Fileuri de peşte cu alune

Fileuri de peşte cu alune


26 iunie – Ziua de 26 iunie a fost proclamată Ziua Drapelului Naţional prin Legea nr. 96 din 20 mai 1998. Conform legii, această zi va fi marcată de către autorităţile publice şi de celelalte instituţii ale statului prin organizarea unor programe şi manifestări cultural-educative, cu caracter evocator sau ştiinţific, consacrate istoriei patriei, precum şi prin ceremonii militare specifice, organizate în cadrul unităţilor Ministerului Apărării Naţionale şi ale Ministerului de Interne. Ziua Drapelului Naţional a fost instituită pentru a marca ziua de 26 iunie 1848, când Guvernul revoluţionar a decretat ca Tricolorul – roşu, galben şi albastru – să reprezinte steagul naţional al tuturor românilor; cele trei culori împărţite în mod egal reprezintă principiul egalităţii, orientarea culorilor în sus semnifică verticalitatea, cifra trei este numărul perfect.

Ingrediente:

250 g creveţi uscaţi
450 g creveţi decorticaţi
1 kg file de peşte alb
1 L lapte de cocos
200 g pudră de migdale
200 g alune caju, măcinate
200 g firimituri de pâine
60 ml ulei de palmier
2 căţei de usturoi, zdrobiţi
2 cepe
2 linguri ulei de măsline

Preparare:

Se pun creveţii uscaţi într-un vas, se acoperă cu apă caldă şi se lasă la înmuiat pentru 15 minute, apoi se scurg şi se pisează piure.
Se toacă ceapa mărunt şi se pune la călit într-o tigaie cu 60 ml ulei de palmier încins, se adaugă usturoiul, fulgii de migdale, alunele şi piureul de creveţi. Se omogenizează bine, se incorporează firimiturile de pâine, laptele de cocos şi se fierbe înăbuşit, amestecând din când în când, până când sosul capătă consistenţă. Se dă tigaia deoparte şi se picură încă 2 linguri ulei de palmier.
Se încinge uleiul de măsline într-o tigaie şi se pun la prăjit fileurile de peşte şi creveţii iar când aceştia încep să se rumenească, se incorporează în sosul de mai sus, se amestecă bine, apoi se toarnă în boluri şi se serveşte fierbinte.

Taguri: , , , , , , , , , ,
Categorii: Peşte, Reţeta zilei.

3 raspunsuri la Chiftele de soia, de post

  1. Efrain a spus:

    Haha, deci nu doar mie mi se pare ca Mencinicopschi se fatzaie cat e ziua de mare prin presa )) ma ietrnb cand are omul asta timp sa faca toate cercetarile pe care isi bazeaza afirmatiile. Parerea mea este ca nu face cercetari prin urmare ori ne serveste drept calde niste informatii reci de cand era el flacau, ori le citeste pe net ca noi toti )

  2. Smith a spus:

    cam ai dreptate.Totusi nu se vad caniii vagabonzi (exista ecarisaj ?). Sunt unii care ar vrea ca Bucurestii sa arate patriarhal chiar medieval , adica fara canalizare, cu buda in fundul curtii plina de corcodusi si carciumarese, prafuit ori plin de noroaie si cu lumina de la lampa. Nu cred ca ar si vrea sa locuiasca intr-un asemenea Rai . Excelent blog.

  3. aspida a spus:

    din ce sa fie oala? din cauciuc? sau din lemn de palmier? sau din sirma?

Exprimați-vă opinia

*