Legume de vară, la cuptor

Legume de vară, la cuptor


Ingrediente:

1 kg morcovi noi
1 kg cartofi noi
1 legătură pătrunjel
Câteva fire ceapă verde
Câteva fire usturoi verde
Cimbru, sare, piper
2 ardei graşi
Ulei de măsline

Dressing:

2 linguri miere de albine
20 ml oţet balsamic
Ulei de măsline
Sos de soia

Preparare:

Se curăţă legumele şi se taie bucăţi mari. Se pun într-o tavă termorezistentă, apoi se presară sare, cimbru, piper şi se stropesc cu ulei de măsline. Se acoperă cu folie de aluminiu şi se dau la cuptor – 15 minute cu folie. Se prepară un dressing din miere, oţet balsamic, ulei de măsline şi sos de soia – cu care se ung legumele din tavă. Se reintroduc la cuptor, la foc mediu, fără folie, pentru încă 15-20 de minute.
Se serveşte cald – ca atare – sau ca garnitură lângă grătare sau alte preparate din carne.

Legume de vara la cuptor (9 fotografii)
21 Iunie 2010

Taguri: , , , , , , , , , , , , , , ,
Categorii: Aperitive cu legume, Mâncăruri cu legume, Reţeta zilei, Reţete cu poze.

1 raspuns la Pacheţele de primăvară cu rucola şi ciuperci

  1. Pingback: Pappa Gimmy – ceva bun la botul calului | Liviu Alexa

Exprimați-vă opinia

*