Orez în sos de creveţi

Orez în sos de creveţi


24 iunie – Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul, Acesta este mărturisit de Hristos mai mare decât toţi cei născuţi din femei, şi mai mult de prooroc, care a săltat în pântecele maicii sale, şi a propovăduit oamenilor venirea Mântuitorului nostru, şi a mers mai înainte la iad, ca să binevestească învierea. Tot astăzi este Sărbătoarea Sânzienelor sau Drăgaica. În această zi, fetele strâng flori de sânziene, flori mici galben aurii, frumos mirositoare, din care fac buchete şi coronite, care sunt aşezate pe uşi, porţi, ferestre pentru a ocroti casa şi gospodăria de forţele răului, pentru a aduce oamenilor sănătate, belşug şi noroc.

Ingrediente:

500 g orez fiert
450 g creveţi decorticaţi
1 roşie mare
1 ceapă albă
1 căţel de usturoi, tocat fin
2 linguri ulei de măsline
boia din ardei habenero, după gust
sare şi piper, după gust

Preparare:

Se toacă ceapa mărunt şi se pune la călit într-o tigaie cu ulei de măsline încins, se adaugă usturoiul, se taie şi roşia bucăţi mici, apoi se combină cu ceapa şi usturoiul. Când ceapa se înmoaie, se incorporează orezul şi creveţii, se condimentează cu sare, piper şi boia, după care se amestecă şi se mai lasă la înfierbântat câteva minute. Preparatul se serveşte fierbinte.

Taguri: , , , , , , , , , , ,
Categorii: Fructe de mare, Orez, Reţeta zilei.

1 raspuns la Orez cu legume în stil oriental

  1. ansen a spus:

    bunisoare bv bv bv bv bv

Exprimați-vă opinia

*