Pateuri cu linte și bulgur

Pateuri cu linte și bulgur


18 iunie – 2008 – moare unul din cei mai iubiți ilustratori de cărți pentru copii – Tasha Tudor (1915-2008). S-a născut la Boston, Massachusetts – sub numele de Starling Burgess, numită inițial după tatăl ei, arhitectul naval W. Starling Burgess – cunoscut drept Căpitanul. Dar mama ei, fiind o admiratoare a personajului Natasha – din Război și Pace, si-a redenumit fetița după numele acesteia, scurtat la Tasha. În societate era prezentată ca fiica lui Rosamund Tudor, Tasha, lăsându-i pe ceilalți să creadă că numele de familie era Tudor. La maturitate, artista a ilustrat peste 100 de cărți pentru copii, ultima apărând în 2003 – Corgiville Christmas. Desenele sale au fost deseori premiate. În culori calde, realistic desenate, în detaliu, acestea se strecurau printre texte, mici detalii – flori, păsări, animale. Conținutul textelor se referea la tradiții, artifacte, memorii – ale secolului al 19-lea. La moartea ei, averea de peste 1,2 milioane a fost contestată de cei trei copii ai săi, dezmoșteniți. Daily Telegraph spunea – Testamentul ei, scris in 2001, lasă câte 600 de lire sterline fiicelor ei dezmoștenite, iar fiului dezmoștenit – o piesă de mobilier – din cauza instrăinării lor de ea, grosul averii fiind lăsat celui de-al patrulea copil.

Ingrediente:

1 ceașcă bulgur, spalată și scursă
1 ceașcă linte roșie, spalată și scursă
½ ceașcă ulei de floarea soarelui
1 ceapă mare, tocată
1 lingură pastă de tomate
2 linguri de chimion
zeama de la 1 lămâie
1 linguriță sare
½ ceașcă pătrunjel tocat fin

Preparare:

Se gătește lintea cu 2 ½ cești apă, la foc mic. Dacă a mai rămas apă în vas, se pune bulgur, se amestecă cu lintea și se lasă la foc mic până se evaporă apa. Se acoperă vasul și se pune deoparte.
Într-un alt vas, de mărime medie, se sotează ceapa în ulei și se adaugă restul ingredientelor, cu excepția pătrunjelului. Se gătește, la foc mic 10 minute, până ce compoziția devine pastă. Se adaugă pătrunjelul și se amestecă.
Din compoziție se formează chiftele lunguiețe care se așază circular, pe un platou, deasupra se presară pătrunjel. Se servește cu pita.

Taguri: , , , , , , , , , , , , , , ,
Categorii: Aperitive, Aperitive cu legume, Bucătăria arabă, Mâncăruri cu legume, Reţeta zilei.

1 raspuns la Orez cu legume în stil oriental

  1. ansen a spus:

    bunisoare bv bv bv bv bv

Exprimați-vă opinia

*