Salată de broccoli, cu sos alb

Salată de broccoli, cu sos alb


13 iunie – 1911: Prima reprezentaţie, la teatrul Chatelet din Paris, a baletului „Petruşka – scene burleşti în patru tablouri”, de I. Stravinsky. În rolurile principale au fost celebrii dansatori Nijinski şi Karsavina. 1930: Al doilea guvern condus de Iuliu Maniu (13 iunie – 8 octombrie 1930); demisia primului guvern Iuliu Maniu (10 noiembrie 1928 – 7 iunie 1930) a fost determinată de refuzul lui Maniu de a accepta instaurarea ca rege a lui Carol al II-lea, care, în 1925, renunţase de bunavoie la drepturile succesorale. 1932: Înfiinţarea Institutului de Biooceanografie din Constanţa. 1941: În noaptea de 12 spre 13 iunie au fost deportaţi din Basarabia şi Bucovina de Nord în Siberia peste 31.000 locuitori.

Ingrediente:

1 kg broccoli
150 g unt
160 ml lapte
20 g făină
2 linguri zeamă de lămâie
sare, piper, după gust

Preparare:

Se spală broccoli şi se fierbe în întregime 15 minute. Se scurge de apă şi se rupe în bucheţele.
Se prepară sosul pentru garnisire, astfel: într-o tigaie înfierbântată se topeşte untul, la foc mic, se adaugă făina şi se amestecă cu o lingură de lemn repede, să nu se formeze cocoloaşe.
Gradual se adaugă laptele, amestecând continuu, până se îngroaşă sosul. Se toarnă zeama de lămâie şi sare şi se lasă să fiarbă încă 5 minute. Sosul cald se toarnă peste bucheţelele de broccoli.

Taguri: , , , , , , , , , , , , , ,
Categorii: Reţeta zilei, Salate, Salate cu legume.

3 raspunsuri la Chiftele de soia, de post

  1. Efrain a spus:

    Haha, deci nu doar mie mi se pare ca Mencinicopschi se fatzaie cat e ziua de mare prin presa )) ma ietrnb cand are omul asta timp sa faca toate cercetarile pe care isi bazeaza afirmatiile. Parerea mea este ca nu face cercetari prin urmare ori ne serveste drept calde niste informatii reci de cand era el flacau, ori le citeste pe net ca noi toti )

  2. Smith a spus:

    cam ai dreptate.Totusi nu se vad caniii vagabonzi (exista ecarisaj ?). Sunt unii care ar vrea ca Bucurestii sa arate patriarhal chiar medieval , adica fara canalizare, cu buda in fundul curtii plina de corcodusi si carciumarese, prafuit ori plin de noroaie si cu lumina de la lampa. Nu cred ca ar si vrea sa locuiasca intr-un asemenea Rai . Excelent blog.

  3. aspida a spus:

    din ce sa fie oala? din cauciuc? sau din lemn de palmier? sau din sirma?

Exprimați-vă opinia

*