Salată de cartofi în iaurt

Salată de cartofi în iaurt


22 iunie – În 1949 se naște actrița americană Meryl Streep (Mary Louise Streep). Unul din cele mai recente filme în care a jucat este Doubt: a parable (Îndoiala), acțiunea petrecându-se într-o școală catolică, din Bronx, în 1964. Călugărița este încolțită de o umbră de îndoială, acea stare în care mintea este suspendată între două propoziții contradictorii, adevărată-falsă, acea îndoială care transformă, crește, rănește, transfigurează și care își așteaptă imperios verdictul, un adevăr intuit. Revelația clătinând echilibrul interior al personajului, povestea începe chiar de aici.

Ingrediente:

4 cartofi, nu prea mari
2 ceşti iaurt, bătut
1 linguriţă boia iute
1 linguriţă chimen măcinat
4 căni apă
sare
piper
zahăr
frunze proaspete de coriandru
pătrunjel

Preparare:

Se fierb cartofii cu apă, la foc mediu, aproximativ 15 minute sau până sunt moi. Se răcesc, se curăţă de coajă şi se taie cuburi mici.
Într-un bol, se amestecă cartofii cu jumătate din boia, jumătate din chimen, sare, zahăr, piper, suc de lămâie şi iaurt.
Se decorează cu restul de boia şi chimen. Se garniseşte cu frunze proaspete de coriandru sau pătrunjel.
Se serveşte rece.

Taguri: , , , , , , , , , , ,
Categorii: Reţeta zilei, Salate, Salate cu legume.

3 raspunsuri la Chiftele de soia, de post

  1. Efrain a spus:

    Haha, deci nu doar mie mi se pare ca Mencinicopschi se fatzaie cat e ziua de mare prin presa )) ma ietrnb cand are omul asta timp sa faca toate cercetarile pe care isi bazeaza afirmatiile. Parerea mea este ca nu face cercetari prin urmare ori ne serveste drept calde niste informatii reci de cand era el flacau, ori le citeste pe net ca noi toti )

  2. Smith a spus:

    cam ai dreptate.Totusi nu se vad caniii vagabonzi (exista ecarisaj ?). Sunt unii care ar vrea ca Bucurestii sa arate patriarhal chiar medieval , adica fara canalizare, cu buda in fundul curtii plina de corcodusi si carciumarese, prafuit ori plin de noroaie si cu lumina de la lampa. Nu cred ca ar si vrea sa locuiasca intr-un asemenea Rai . Excelent blog.

  3. aspida a spus:

    din ce sa fie oala? din cauciuc? sau din lemn de palmier? sau din sirma?

Exprimați-vă opinia

*