Salată de năut cu vinete

Salată de năut cu vinete


Ingrediente:

200 g năut boabe
2 vinete
1 lămâie
1 legătură pătrunjel
1 legătură ceapă verde
4-5 roșii potrivite
1 linguriță cimbru uscat
Ulei de măsline
2-3 linguri sos Worcestershire

Preparare:

Năutul se pune la înmuiat 12 ore, apoi se fierbe cca 1 oră, la foc potrivit, fără sare, apoi se scurge de apa în care a fiert. Vinetele se taie rondele, de grosime medie, apoi se unge fiecare bucată cu un sos format din ulei de măsline (50 ml), sos Worcestershire (2-3 linguri) și 1 linguriță de cimbru uscat. Odată unse cu acest sos, feliile de vinete se prăjesc pe grătar, pe ambele părți, 2-3 minute pe fiecare parte. Se toacă pătrunjelul, ceapa și roșiile se taie cubulețe. Se pun toate într-o salatieră, se asezonează cu sare și se stropește salata cu ulei de măsline. Se servește ca atare.

Salata de naut si vinete (15 fotografii)
29 Iunie 2010

Taguri: , , , , , , , , , , ,
Categorii: Reţeta zilei, Reţete cu poze, Salate, Salate cu legume.

1 raspuns la Pacheţele de primăvară cu rucola şi ciuperci

  1. Pingback: Pappa Gimmy – ceva bun la botul calului | Liviu Alexa

Exprimați-vă opinia

*