Sepie în vin

Sepie în vin


11 iunie – 1985: Un ou Fabergé a fost vândut pentru £1.375.00 la New York, Statele Unite. Creatorul celebrei bijuterii este Karl Gustavovici (Carl Fabergé), fiind fiul unui bijutier-aurar de origine franceză. Sărbătoarea de Paște din 1885 marchează a douăzecea aniversare a casniciei Țarului Alexandru al 3-lea cu Țarina Maria Fedorovna, țarul având nevoie de un cadou excepțional pentru soția sa. A făcut comandă tânărului bijutier un ou cu diamante și rubine. Astfel a devenit bijutierul Curții Imperiale – având comandă fermă, de a face în fiecare an. Bijuteriile erau căutate, în scurt timp au căpătat valoare, fiind printre cele mai prețioase opere de artă.

Ingrediente:

1 ½ kg sepie
5 cepe medii, tăiate rondele
3 frunze de dafin
un vârf de cuţit sare
câteva boabe de piper
1 cană vin roşu, sec
Ulei de măsline
½ ceaşcă apă

Preparare:

Se spală sepia sub jet de apă rece şi se taie felii mari sau se aleg sepii mai mici, cât palma.
Se încinge ulei într-o tigaie şi se căleşte ceapa, până ce capătă o culoare aurie. Se adaugă sepia şi se prăjesc împreună, până când aceasta din urmă devine albă. Se toarnă vinul deasupra şi se amestecă.
Se condimentează, apoi, cu frunze de dafin, piper şi sare. Se adaugă puţină apă, se acoperă şi se fierbe înăbuşit 1-2 ore, la foc mic, cu capac.

Taguri: , , , , , , , , , ,
Categorii: Fructe de mare, Peşte, Reţeta zilei.

3 raspunsuri la Chiftele de soia, de post

  1. Efrain a spus:

    Haha, deci nu doar mie mi se pare ca Mencinicopschi se fatzaie cat e ziua de mare prin presa )) ma ietrnb cand are omul asta timp sa faca toate cercetarile pe care isi bazeaza afirmatiile. Parerea mea este ca nu face cercetari prin urmare ori ne serveste drept calde niste informatii reci de cand era el flacau, ori le citeste pe net ca noi toti )

  2. Smith a spus:

    cam ai dreptate.Totusi nu se vad caniii vagabonzi (exista ecarisaj ?). Sunt unii care ar vrea ca Bucurestii sa arate patriarhal chiar medieval , adica fara canalizare, cu buda in fundul curtii plina de corcodusi si carciumarese, prafuit ori plin de noroaie si cu lumina de la lampa. Nu cred ca ar si vrea sa locuiasca intr-un asemenea Rai . Excelent blog.

  3. aspida a spus:

    din ce sa fie oala? din cauciuc? sau din lemn de palmier? sau din sirma?

Exprimați-vă opinia

*