Souvlaki

Souvlaki


8 iunie – 1838: A fost deschisă, la Colegiul Sf. Sava din Bucureşti, prima bibliotecă publică. 1897: Cinematograful „Lumière” a prezentat primele trei subiecte de actualităţi româneşti, filmate la 10 mai 1897, de către operatorul Paul Menu, din iniţiativa ziarului „L’Independance Roumaine”. 1995: A fost lansată naveta „Discovery”, această misiune marcând al 100-lea zbor spaţial american cu personal uman la bord (Cap Canaveral, Florida) . 2004: Pentru prima dată după 1882, s-a produs un fenomen astronomic deosebit: planeta Venus a trecut prin faţa Soarelui, între orele 05.20 şi 11.24 GMT, fenomen observat de peste trei sferturi din populaţia Terrei.

Ingrediente:

1000 g carne de porc, tăiată în cuburi de 2-3 cm
6 lipii
sucul de la 4 lămâi
sare
piper
oregano
6 beţişoare pentru frigărui
tzatziki
3-4 roşii, rondele
3-4 cepe, taiate julien

Preparare:

Se înfig cuburile de carne în beţişoare. Se condimentează cu sare şi piper. Se frig pe grătar.
Se ung lipiile cu ulei şi se pun şi ele puţin pe grătar, fără a le usca. Când carnea de porc este gata, se lasă câteva minute în suc de lămâie, apoi se ia de pe beţişoare şi se pune în lipii. Se presară oregano, sare, tzatziki, roşii şi ceapă albă, apoi se înfăşoară lipiile.

Taguri: , , , , , , , , , , , , , , ,
Categorii: Bucătăria greacă, Carne de porc, Fripturi, Reţeta zilei.

3 raspunsuri la Chiftele de soia, de post

  1. Efrain a spus:

    Haha, deci nu doar mie mi se pare ca Mencinicopschi se fatzaie cat e ziua de mare prin presa )) ma ietrnb cand are omul asta timp sa faca toate cercetarile pe care isi bazeaza afirmatiile. Parerea mea este ca nu face cercetari prin urmare ori ne serveste drept calde niste informatii reci de cand era el flacau, ori le citeste pe net ca noi toti )

  2. Smith a spus:

    cam ai dreptate.Totusi nu se vad caniii vagabonzi (exista ecarisaj ?). Sunt unii care ar vrea ca Bucurestii sa arate patriarhal chiar medieval , adica fara canalizare, cu buda in fundul curtii plina de corcodusi si carciumarese, prafuit ori plin de noroaie si cu lumina de la lampa. Nu cred ca ar si vrea sa locuiasca intr-un asemenea Rai . Excelent blog.

  3. aspida a spus:

    din ce sa fie oala? din cauciuc? sau din lemn de palmier? sau din sirma?

Exprimați-vă opinia

*