Stavrid în sos de mandarine

Stavrid în sos de mandarine


25 iunie – În 1852 se naște arhitectul catalan Antoni Gaudí. Și-a petrecut 10 ani din viață studiind cum să arate La Sagrada Familia, imensa biserică, bogată în ornamente, este încă neterminată, deși se lucrează la ea din 1882, termenul estimat de finalizare fiind 2026. Biserica are 3 fațade: Nașterea (est), Gloria (sud) și Patimile (vest). Când a murit Gaudí, în 1926 (călcat de un tramvai în Barcelona), doar o fațadă era gata (cea a Nașterii), un turn și cripta. Proiectele au fost îmbunătățite, nepăstrându-se niciun proiect concret al lui Gaudí, acesta schimbându-le permanent, iar cele rămase au dispărut în războiul civil din 1936. Fiindcă evita contactul cu presa, jurnaliștii – nu există prea multe fotografii cu acesta.

Ingrediente:

1,5 kg stavrid
60 g ciuperci
250 ml vin alb sec
125 ml suc de mandarine
1 fir de praz, tocat fin
1 lingură ulei de măsline
1 lingură unt moale
2 linguri suc de lămâie
1 lingură pătrunjel verde, tocat
sare şi piper negru măcinat, după gust

Preparare:

Se încălzeşte cuptorul în prealabil. Se asezonează peştele cu suc de lămâie, sare, piper şi se aşază într-o tavă înaltă unsă cu unt, se toarnă deasupra uleiul de măsline. Se taie ciupercile felii fine şi se presară peste peştele din tavă, se adaugă pătrunjelul, prazul tocat şi la final se garniseşte totul cu vinul sec şi sucul de mandarine. Se bagă tava la cuptorul încins şi se coace până când peştele poate fi uşor străpuns cu o furculiţă.

Taguri: , , , , , , , , , , , , , ,
Categorii: Mâncăruri cu alcool, Mâncăruri cu ciuperci, Peşte, Reţeta zilei.

3 raspunsuri la Chiftele de soia, de post

  1. Efrain a spus:

    Haha, deci nu doar mie mi se pare ca Mencinicopschi se fatzaie cat e ziua de mare prin presa )) ma ietrnb cand are omul asta timp sa faca toate cercetarile pe care isi bazeaza afirmatiile. Parerea mea este ca nu face cercetari prin urmare ori ne serveste drept calde niste informatii reci de cand era el flacau, ori le citeste pe net ca noi toti )

  2. Smith a spus:

    cam ai dreptate.Totusi nu se vad caniii vagabonzi (exista ecarisaj ?). Sunt unii care ar vrea ca Bucurestii sa arate patriarhal chiar medieval , adica fara canalizare, cu buda in fundul curtii plina de corcodusi si carciumarese, prafuit ori plin de noroaie si cu lumina de la lampa. Nu cred ca ar si vrea sa locuiasca intr-un asemenea Rai . Excelent blog.

  3. aspida a spus:

    din ce sa fie oala? din cauciuc? sau din lemn de palmier? sau din sirma?

Exprimați-vă opinia

*