Supă cremă de dovleac

Supă cremă de dovleac


14 iunie – În 1789, whiskey-ul distilat din porumb, maturat în butoaie de stejar, este produs pentru prima dată în America de clericul – reverendul Elijah Craig. Este denumit Bourbon, fiindcă Rev. Craig a trăit în comitatul Bourbon, Kentucky, afirmație combătută de unii, cu privire la denumire. Adică, numele de Bourbon a fost dat în onoarea generalului din Războiul de Independență – Gilbert du Motier, Marchiz de La Fayette – de origine franceză, de la Curtea Regală Bourbon. De asemenea, comitatul american a fost denumit așa tot în cinstea nobilului francez. Despre Craig, The Kentucky Gazette spunea: „Felul său de a vorbi oamenilor era unul din cele mai solemne. Apariția sa, ca dintre morți, cu gesturi delicate, c-un chip alungit, ochi mari, gură largă, dulcea melodie a vocii sale, atât la cântat cât și la slujbe, te emoționau. Poseda o minte activă, și-a extins întreaga proprietate pentru a-și duce la bun sfârșit planurile, dar cu toate astea a murit în sărăcie. Dacă o virtute constă în a fi de ajutor semenilor, atunci, probabil, erau puțini oameni mai virtuoși decât Rev. Craig.”

Ingrediente:

500 g miez de dovleac, tocat mărunt
1,25 L supă de pui
250 ml smântână
1 rădăcină ţelină, tocată mărunt
1 cartof, mărunţit
2 cepe mici, tăiate inele
2 linguri unt
1 lingură suc de lămâie
1 linguriţă boia dulce
1 vârf de linguriţă sos Tabasco
½ linguriţă sare

Preparare:

Se încinge untul într-o cratiţă cu pereţi largi, se adaugă ceapa tocată şi bucăţelele de dovleac, se călesc împreună, amestecând mereu cu o spatulă de lemn.
Se toarnă gradual supa, se incorporează cartofii, ţelina, sucul de lămâie şi se sărează, după gust, apoi se adaugă boiaua şi sosul Tabasco, se lasă să dea în clocot, se dă focul mic şi se fierbe înăbuşit timp de o jumătate de oră, până ce legumele sunt pătrunse bine.
Se dă vasul deoparte şi supa se strecoară printr-o sită, se presează miezul de dovleac pentru a stoarce tot sucul din el, după care se pune iarăşi în cratiţă, cu supă cu tot, se incorporează smântâna şi se blendează. Supa cremă obţinută se serveşte fierbinte.

Taguri: , , , , , , , , , , , , , , , ,
Categorii: Reţeta zilei, Supe / Ciorbe cu legume, Supe, ciorbe, borşuri.

3 raspunsuri la Chiftele de soia, de post

  1. Efrain a spus:

    Haha, deci nu doar mie mi se pare ca Mencinicopschi se fatzaie cat e ziua de mare prin presa )) ma ietrnb cand are omul asta timp sa faca toate cercetarile pe care isi bazeaza afirmatiile. Parerea mea este ca nu face cercetari prin urmare ori ne serveste drept calde niste informatii reci de cand era el flacau, ori le citeste pe net ca noi toti )

  2. Smith a spus:

    cam ai dreptate.Totusi nu se vad caniii vagabonzi (exista ecarisaj ?). Sunt unii care ar vrea ca Bucurestii sa arate patriarhal chiar medieval , adica fara canalizare, cu buda in fundul curtii plina de corcodusi si carciumarese, prafuit ori plin de noroaie si cu lumina de la lampa. Nu cred ca ar si vrea sa locuiasca intr-un asemenea Rai . Excelent blog.

  3. aspida a spus:

    din ce sa fie oala? din cauciuc? sau din lemn de palmier? sau din sirma?

Exprimați-vă opinia

*