Budincă de coacăze

Budincă de coacăze


1 iulie –2004: Postul de radio România Tineret emite doar pe internet, devenind un post experimental. Directorul postului este Florian Pittiş. În 1993, intră în vigoare în România Taxa pe Valoare Adăugată (TVA) precum și liberalizarea prețurilor, 1920: Se înfiinţează, la Sibiu, Şcoala militară de ofiţeri activi de infanterie (inaugurată la 19 decembrie), în prezent Academia Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu”.

Ingrediente:

400 g coacăze
12 felii de cozonac
½ L lapte
150 g zahăr pudră
4 ouă
250 g dulceaţă de coacăze
1 păstaie de vanilie

Preparare:

Se îndepărtează coaja feliilor de cozonac şi acestea se taie pe jumătate, în formă de triunghi. Se încălzeşte cuptorul şi se unge o tavă rotundă, pe fundul căreia se aşază o bucată de cozonac, peste ea un strat de coacăze, iarăşi o bucată de cozonac şi la final coacăzele. Se procedează la fel cu toate feliile de cozonac.
Într-o cratiţă se fierbe laptele împreună cu conținutul păstăii de vanilie. Se bat ouăle cu telul, se încorporează zahărul, apoi laptele, continuând să se amestece. Se scoate păstaia de vanilie iar crema obţinută se toarnă peste bucăţile de cozonac cu coacăze, se lasă câteva secunde la îmbibat, după care se pune tava la cuptor pentru 30-35 de minute. Budinca se serveşte caldă, alături de o dulceaţă de coacăze.

Taguri: , , , , , , ,
Categorii: Deserturi, Reţeta zilei.

1 raspuns la Pacheţele de primăvară cu rucola şi ciuperci

  1. Pingback: Pappa Gimmy – ceva bun la botul calului | Liviu Alexa

Exprimați-vă opinia

*