Ciuperci la cuptor

Ciuperci la cuptor


21 iulie – În 1907 moare pictorul român Nicolae Grigorescu, fondator al picturii române moderne. Camil Ressu spunea despre pictor: “Grigorescu picta cu plăcere vădită, surâzător, comunicativ, cum îi era chemarea. A pictat într-un stil al epocii lui, în apostrofe mişcătoare, monotone ca şi în ritmul doinei, graţia spiritului şi fanteziei. Opera lui ţine un loc nemărginit în admiraţia publicului, pentru că nici un alt artist, de la dânsul, nu a reprezentat mai bine sufletul poporului nostru.”

Ingrediente:

¼ pachet unt
1 kg ciuperci proaspete
2 linguri ulei de măsline
2 căţei usturoi
1 lingură susan
pesmet
pătrunjel proaspăt, tocat
sare
piper

Preparare:

Se spală şi se curăţă ciupercile, fără a le uda prea tare., apoi se taie bucăţi mari.
Se amestecă usturoiul cu pătrunjelul tocat şi pesmetul.
Se aşază ciupercile pe o tavă. Deasupra se presară susan, pesmet şi cuburi de unt, apoi se stropesc cu uleiul de măsline. Se asezonează cu sare şi piper şi se coc în cuptorul încins, cel puţin un sfert de oră.

Taguri: , , , , , , , , , ,
Categorii: Aperitive, Aperitive cu ciuperci, Reţeta zilei.

3 raspunsuri la Chiftele de soia, de post

  1. Efrain a spus:

    Haha, deci nu doar mie mi se pare ca Mencinicopschi se fatzaie cat e ziua de mare prin presa )) ma ietrnb cand are omul asta timp sa faca toate cercetarile pe care isi bazeaza afirmatiile. Parerea mea este ca nu face cercetari prin urmare ori ne serveste drept calde niste informatii reci de cand era el flacau, ori le citeste pe net ca noi toti )

  2. Smith a spus:

    cam ai dreptate.Totusi nu se vad caniii vagabonzi (exista ecarisaj ?). Sunt unii care ar vrea ca Bucurestii sa arate patriarhal chiar medieval , adica fara canalizare, cu buda in fundul curtii plina de corcodusi si carciumarese, prafuit ori plin de noroaie si cu lumina de la lampa. Nu cred ca ar si vrea sa locuiasca intr-un asemenea Rai . Excelent blog.

  3. aspida a spus:

    din ce sa fie oala? din cauciuc? sau din lemn de palmier? sau din sirma?

Exprimați-vă opinia

*