Feijoada din carne de vită cu fasole boabe

Feijoada din carne de vită cu fasole boabe


7 iulie – Se naște în 1923 regizorul român Liviu Ciulei, personalitate importantă a teatrului și filmului românesc. În 1965 ia Premiul pentru regie, la Festivalul de la Cannes, pentru ecranizarea Pădurea spânzuraților, după romanul lui Rebreanu.

Ingrediente:

1 kg fasole neagră, boabe
1,5 kg carne de vită, sărată
1 kg cârnăciori
1 kg costiţe de porc
2 foi de dafin
1 ceapă
2 căţei de usturoi
3 linguri ulei de măsline

Preparare:

Se pune fasolea într-o oală, se acoperă cu apă rece şi se lasă la înmuiat peste noapte. Se procedează la fel cu carnea de vită.
Se scurge fasolea şi se pune la fiert într-o oală cu apă şi sare. În acest timp, carnea de vită se scoate din apă şi se taie bucăţi. Costiţele de porc se taie în 2, cârnăciorii se taie rondele şi se pun toate la fiert în oala cu fasole. Se adaugă foile de dafin şi se lasă la înăbuşit timp de 2 ore, amestecând din când în când, pentru a nu se lipi de fundul oalei.
Ceapa şi usturoiul se toacă mărunt şi se pun la călit într-o tigaie cu ulei încins, se toarnă apoi peste fasole şi se învârte bine cu o lingură de lemn. Se mai adaugă apă, dacă este nevoie, se aruncă foile de dafin şi se lasă să fiarbă încă 2-3 ore, până ce compoziţia capătă consistenţă, iar carnea este făcută.
Se aranjează câteva felii de portocală pe un platou şi se toarnă tocană fierbinte din abundenţă.

Taguri: , , , , , , , ,
Categorii: Fripturi, Mâncăruri cu carne, Reţeta zilei.

3 raspunsuri la Chiftele de soia, de post

  1. Efrain a spus:

    Haha, deci nu doar mie mi se pare ca Mencinicopschi se fatzaie cat e ziua de mare prin presa )) ma ietrnb cand are omul asta timp sa faca toate cercetarile pe care isi bazeaza afirmatiile. Parerea mea este ca nu face cercetari prin urmare ori ne serveste drept calde niste informatii reci de cand era el flacau, ori le citeste pe net ca noi toti )

  2. Smith a spus:

    cam ai dreptate.Totusi nu se vad caniii vagabonzi (exista ecarisaj ?). Sunt unii care ar vrea ca Bucurestii sa arate patriarhal chiar medieval , adica fara canalizare, cu buda in fundul curtii plina de corcodusi si carciumarese, prafuit ori plin de noroaie si cu lumina de la lampa. Nu cred ca ar si vrea sa locuiasca intr-un asemenea Rai . Excelent blog.

  3. aspida a spus:

    din ce sa fie oala? din cauciuc? sau din lemn de palmier? sau din sirma?

Exprimați-vă opinia

*