Gogoşi cu şuncă

Gogoşi cu şuncă


17 iulie – 1976: La Montreal (Canada) a început a XXI-a ediţie a Jocurilor Olimpice de vară. Gimnasta Nadia Comăneci a obţinut trei medalii de aur, iar România a ocupat locul nouă pe naţiuni, cu patru medalii de aur, nouă de argint şi 14 de bronz. (17 iulie – 1 august).

Ingrediente:

200 g şuncă
500 ml lapte
500 g făină
3 albuşuri de ou, bătute
2 linguri unt topit
ulei, pentru prăjit
1 vârf de cuţit sare

Preparare:

Se pune laptele într-un vas şi se incorporează gradual făina, amestecând continuu, pentru a se obţine o pastă fină; şunca se taie mărunt, se adaugă la compoziţia anterioară, se toarnă untul şi se presară sarea, se omogenizează bine şi se pune la cuptor pentru câteva minute.
Se scoate, se lasă la răcit, apoi se incorporează albuşurile de ou, se mai amestecă o dată şi se iau cu lingura bulgăraşi de aluat care se pun la prăjit într-o tigaie cu ulei încins. Când sunt bine rumenite, gogoşile se scurg pe şerveţele şi se servesc imediat.

Taguri: , , , , , , , , , ,
Categorii: Aperitive, Reţeta zilei.

3 raspunsuri la Chiftele de soia, de post

  1. Efrain a spus:

    Haha, deci nu doar mie mi se pare ca Mencinicopschi se fatzaie cat e ziua de mare prin presa )) ma ietrnb cand are omul asta timp sa faca toate cercetarile pe care isi bazeaza afirmatiile. Parerea mea este ca nu face cercetari prin urmare ori ne serveste drept calde niste informatii reci de cand era el flacau, ori le citeste pe net ca noi toti )

  2. Smith a spus:

    cam ai dreptate.Totusi nu se vad caniii vagabonzi (exista ecarisaj ?). Sunt unii care ar vrea ca Bucurestii sa arate patriarhal chiar medieval , adica fara canalizare, cu buda in fundul curtii plina de corcodusi si carciumarese, prafuit ori plin de noroaie si cu lumina de la lampa. Nu cred ca ar si vrea sa locuiasca intr-un asemenea Rai . Excelent blog.

  3. aspida a spus:

    din ce sa fie oala? din cauciuc? sau din lemn de palmier? sau din sirma?

Exprimați-vă opinia

*